Іспанія чекає результатів стрес-тестів банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанія чекає результатів стрес-тестів банків

Казна та Політика
219
Уряд Іспанії чекає результатів стрес-тестів банківської системи країни, перш ніж прийняти допомогу зовнішніх кредиторів, повідомляє Euronews з посиланням на заяву іспанського міністра фінансів Крістобаля Монторо під час виступу перед парламентом.
На початку червня Іспанія підтвердила намір звернутися за фінансовою підтримкою банківської системи в розмірі 100 млрд євро, однак керівництво країни категорично відмовляється сприймати таку допомогу як "операцію з порятунку банків", а визначає її як простий кредит.
Монторо підкреслив, що банківська система не потребує порятунку до тих пір, поки в країні послідовно проводяться намічені структурні реформи. Зокрема на даний момент повним ходом йде перебудова податкової системи, що передбачає збільшення непрямих податкових зборів і скорочення дефіциту бюджету.
Слова колеги підтримав прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой, запевнивши міжнародне економічне співтовариство в тому, що країна буде жити відповідно до коштів, а також пообіцявши дотримуватися заданого курсу зі створення європейського банківського союзу.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас