Найнижчий ВВП в ЄС зафіксували у Болгарії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найнижчий ВВП в ЄС зафіксували у Болгарії

Казна та Політика
681
За попередніми оцінками 2011 р., ВВП на душу населення у вигляді купівельної спроможності варіюється від 45 до 274% в країнах-членах Євросоюзу. Про це повідомляє Європейське бюро статистики (Євростат).
Найвищий рівень ВВП в ЄС зафіксовано в Люксембургу. У цій мініатюрній державі ВВП на душу населення майже в 2,5 рази перевищує середній ВВП в ЄС. ВВП Нідерландів перевищив середній показник в ЄС на 30%, а в Німеччині, Швеції, Ірландії та Австрії - на 25-30%. Фінляндія, Бельгія та Німеччина показали результат на 15% -20% вищий від середнього в ЄС, в той час як Франція і Великобританія відірвалися лише 5% -10%.
В Італії та Іспанії ВВП на душу населення був на рівні середнього показника в ЄС.
Кіпр закінчив рік з 90% ВВП від середнього рівня для ЄС, в той час як Словенія, Мальта, Греція, Чехія та Португалія відстали від середнього показника на 15% -25%. ВВП Словаччини виявився на 25% нижчим від середнього показника в ЄС. ВВП Естонії, Угорщини, Польщі та Литви відстали від середнього ВВП ЄС на 30%-40%, в той час як ВВП Латвії - на цілих 40%. Найнижчий ВВП показали Румунія і Болгарія (на 50% і 55% нижче середнього рівня в ЄС).
Дані Євростату охоплюють 27 країн-членів ЄС, три країни Європейської асоціації вільної торгівлі, чотирьох кандидатів в ЄС і двох потенційних кандидатів.
Фактичне індивідуальне споживання в ЄС коливалося від 44% (Болгарія) до 150% (Люксембург) від середнього показника. ВВП на душу населення часто використовується як індикатор рівня добробуту країн, але це не єдиний такий індикатор. Альтернативним йому показником добробуту є фактичне індивідуальне споживання (ФІС) на душу населення.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас