Перша нитка Nord Stream пройшла випробування, друга буде випробувана через рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перша нитка Nord Stream пройшла випробування, друга буде випробувана через рік

Енергетика
370
Голова "Газпрому" Олексій Міллер констатував успішне проведення тестових випробувань першої нитки газопроводу "Північний потік" під час візиту на компресорну станцію "Портова" - ключовий елемент функціонування газопроводу.
Як повідомила прес-служба "Газпрому", тестові випробування передбачали виконання двох основних умов: постачання не менше 1 млрд куб. м газу протягом місяця і забезпечення повного навантаження в триденний період.
Раніше передбачалося, що випробування триватимуть лише три тижні.
"Обидві умови були виконані: з 15 травня по 14 червня 2012 року по першій нитці "Північного потоку" споживачам було поставлено більше 1,1 млрд куб. м газу, при цьому з 22 по 24 травня перша нитка газопроводу працювала на повному завантаженні (75 млн куб. м газу на добу), що відповідає проектній потужності 27,5 млрд куб. м на рік", - наголошується в повідомленні.
"Випробування "Північного потоку" пройшли успішно. Це доказ найвищої надійності газопроводу як нового маршруту постачання російського газу в Європу. Аналогічні випробування другої нитки "Північного потоку" заплановано на майбутнє літо", - наводяться слова О.Міллера.
"Північний потік", принципово новий маршрут експорту російського газу в Європу, був офіційно запущений 8 листопада, але кілька разів зупинявся для технічних заходів. Джерела, знайомі із ситуацією, повідомляли Агентству газової інформації (АГІ), що на газопроводі були проблеми з експлуатацією імпортного обладнання, яке раніше не використовувалося в таких умовах.
Газопровід проходить через акваторію Балтійського моря від бухти Портова (район Виборга) до узбережжя Німеччини (район Грайфсвальда). Протяжність газопроводу становить понад 1200 км.
КС "Портова" - найпотужніша в світі, на ній вперше в історії експлуатації Єдиної системи газопостачання Росії використовувалися газоперекачувальні агрегати (ГПА) потужністю 52 МВт. Постачальником виступила Rolls-Royce Power Engineering plc.
18 квітня достроково завершилося прокладання другої нитки газопроводу "Північний потік". До кінця 2012 року, по завершенні пусконалагоджувальних робіт та заповнення технічним газом, нитка буде готова до початку постачань газу до Європи.
Після виходу на проектну потужність обох ниток продуктивність "Північного потоку" складе 55 млрд куб. м газу на рік.
Проект "Північний потік" реалізує спільне підприємство Nord Stream AG. На даний момент частки в компанії Nord Stream AG розподілені таким чином: ВАТ "Газпром" - 51%, Wintershall Holding і E.ON Ruhrgas - по 15,5%, Gasunie і GDF Suez - по 9%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас