Від податку на розкіш держскарбниця повинна поповнитися на 1 мільярд гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Від податку на розкіш держскарбниця повинна поповнитися на 1 мільярд гривень

Казна та Політика
588
У разі схвалення законопроекту про оподаткування предметів розкоші Державний бюджет України додатково отримає до 1 мільярда гривень. Таку думку в ексклюзивному коментарі УНН висловив перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань бюджету, народний депутат від Партії регіонів Владислав Лук'янов.
"За попередніми оцінками, очікується сума 500 мільйонів гривень - це консервативна оцінка. Я вважаю, що цей закон уже в перший рік його дії може принести 800 мільйонів гривень. А в міру втілення його в життя ми вийдемо на 1 мільярд грн надходжень до бюджету. Це істотна сума, і дуже важливо, що ці кошти підуть на соціальні програми - на збільшення пенсій та інших важливих виплат", - зазначив Лук'янов.
Він зазначив, що однією з основних цілей законопроекту є зниження обсягів надспоживання, стимулювання заможних громадян до інвестування коштів у розвиток виробництва з метою створення нових робочих місць.
Парламентарій підкреслив, що дискусійні питання, пов'язані з можливим зниженням рівня споживання у зв'язку з ухваленням згаданого закону, будуть аналізуватися за результатами його практичної дії.
"Окремі економісти стверджують, що схвалення даного закону знизить рівень споживання в країні, що негативно вплине на темпи розвитку економіки. Зрозуміло, невеликий вплив на економіку в даному контексті буде. Та чи переважить він позитивний вплив на економіку з точки зору збільшення заощаджень і появи інвестиційного ресурсу для створення нових робочих місць - це досить дискусійне питання, що стосується результатів практичної дії закону", - зазначив народний депутат.
Нагадаємо, 19 червня Верховна Рада внесла до порядку денного сесії законопроект про оподаткування предметів розкоші. Голова фракції Партії регіонів у парламенті Олександр Єфремов підкреслив, що даний документ буде схвалений до кінця поточної, 10 сесії Верховної Ради.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас