Девід Кемерон запропонував багатим французам переїхати до Великобританії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Девід Кемерон запропонував багатим французам переїхати до Великобританії

Казна та Політика
952
Виступаючи перед "великою двадцяткою", Девід Кемерон запропонував заможним французам переїхати до Великобританії. Французьке керівництво попередило британського прем'єра про наслідки подібних висловлювань.
Президент Франції Франсуа Олланд запропонував встановити податок на доходи 75% для тих, чий дохід перевищує 1 млн євро на рік. Прем'єр-міністр Великобританії не зміг обійти це питання на зустрічі представників бізнесу на саміті "великої двадцятки" в Мексиці, вкотре нагадавши, що в Британії готові прийняти всіх заможних людей, "пригноблених новою французькою політикою".
"Коли Франція введе 75% податок, ми розстелимо червону килимову доріжку і приймемо французькі підприємства, які будуть платити свої податки у Великобританії", - сказав Кемерон.
Прем'єр нагадав, що сам він знизив податки на високі доходи у Великобританії.
Міністр праці Франції, соціаліст Мішель Сапен, який відповідав за вироблення економічної програми передвиборної кампанії Олланда і був ініціатором проекту "надподатку для надбагатих", з іронією відповів Кемерону, що насилу собі уявляє, як можна розстелити килимову доріжку через протоку Ла- Манш.
"Ця доріжка ризикує промокнути", - сказав Сапен.
Міністр з європейських справ Бернар Казнєв, зі свого боку, висловив упевненість в патріотизмі французьких підприємців. Казнєв зазначив, що в податковій реформі соціалістів передбачені заходи зі стимуляції інвестицій та інновацій для підприємств. У команді президента Олланда повідомляли, що підвищення податку на доходи для надбагатих французів буде супроводжуватися обмеженням низки прямих податків для підприємств.
Підвищити оподаткування доходів понад мільйон євро було однією з передвиборних обіцянок президента Франсуа Олланда.
"За свої слова треба відповідати. Я обіцяв ввести цей податок і це буде зроблено, - сухо парирував Олланд на прес-конференції. - А з приводу фіскальних політик, то у нас ще буде можливість порівняти їх результати".
Відносини Парижа з Лондоном зіпсувалися ще за часів президентства Ніколя Саркозі. Однак, як відзначають експерти, у нового соціалістичного керівництва Франції приводів для конфліктних ситуацій з британською владою значно більше, ніж у правоорієнтованого уряду Саркозі.
Втім, пропозиція французьких соціалістів збільшити податковий тягар для низки категорій фізичних осіб, а також великих підприємств викликає критику і в самій Франції.
Крім того, нова влада запропонувала ввести 3% податок на дивіденди, що може викликати відтік капіталу в іноземні банки.
"Це призведе до того, що французькі компанії стануть менш привабливими для приватних інвесторів", - заявила сьогодні голова Об'єднання голів підприємств Франції Лоранс Парізо. Вона застерегла від спроб "перетворити Францію на анклав, відірваний від реалій світового ринку".
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас