Депутати пропонують населенню валютні держоблігації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати пропонують населенню валютні держоблігації

Фондовий ринок
799
У парламенті вже зареєстрований законопроект, який дозволяє уряду емітувати казначейські зобов'язання у валюті.
Документом пропонується доповнити закон "Про цінні папери та фондовий ринок" зазначенням, що казначейські зобов'язання (держпапери, що розміщуються серед фізосіб) можуть мати вартість, номіновану в іноземній валюті. Виплата доходу та погашення таких цінних паперів також допускається у валюті. Емітентом паперів виступає Міністерство фінансів за дорученням Кабінету Міністрів.
Таким чином, влада в умовах проблем з платіжним балансом (перевищення імпорту над експортом і відсутність перспектив валютних запозичень за кордоном збирається вирішити відразу дві ці проблеми. "Схвалення законопроекту дасть можливість залучати кошти населення в економіку України, знизить вартість валютних позик і позитивно вплине на платіжний баланс", - відзначається в пояснювальній записці до законопроекту.
Одночасно ще одним законопроектом для операцій з казначейськими зобов'язаннями встановлюється пільговий режим оподаткування. Фінансовий результат від операцій з даними паперами не буде включатися в загальний фінансовий результат платника податків, у тому числі не будуть враховуватися і курсові коливання.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас