Опитування: Євро-2012 не підвищило привабливість України для іноземних туристів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опитування: Євро-2012 не підвищило привабливість України для іноземних туристів

834
Через проведення Чемпіонату Європи з футболу Євро-2012 Україна не стала більш привабливою для іноземних туристів.
Такі дані опитування, проведеного на замовлення Travel Industry Club, повідомляє Російська служба DW.
Увага футбольних уболівальників всього світу прикута до України через матчі ЧЄ-2012, що проходять на її території, однак футбольне свято не зробило цю країну більш привабливою для туристів. Такий результат опитування, проведеного консалтинговою фірмою Trendscope на замовлення Travel Industry Club, що представляє інтереси німецького турбізнесу, повідомляє в понеділок, 18 червня, агентство dpa.
Згідно з даними цього опитування, 68 відсотків менеджерів у сфері туризму вважають, що ЧЄ-2012 не дозволить зробити Україну більш привабливою країною для туристів, а 62 відсотки сумніваються в тому, що репортажі напередодні і під час чемпіонату Європи з футболу будуть мати позитивні наслідки для турбізнесу цієї країни.
При цьому майже дві третини респондентів (69 відсотків) вважають, що ЗМІ об'єктивно і зважено висвітлюють ситуацію в Україні, яка піддається різкій критиці за судове переслідування колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. Що стосується Польщі, на території якої також проходить частина матчів ЧЄ-2012, то лише 21 відсоток опитаних вважає, що ця країна постраждає від негативного іміджу України.
Опитування, проте, показало, що обидві ці держави страждають від принципової проблеми: будучи країнами Східної Європи, вони мають переважно негативний імідж і тому недооцінюються туристами. Такої думки дотримується 81 відсоток учасників опитування.
У свою чергу, прем'єр-міністр України Микола Азаров, виступаючи 17 червня в ефірі харківського обласного телебачення, звинуватив західні ЗМІ в тому, що вони дають недостовірну інформацію про країну. Він запропонував використати Євро-2012, щоб відкрити іноземцям правду про Україну. Опозицію прем'єр звинуватив у тому, що вона створила в Європі завісу брехні, обману, пропаганди проти України, в результаті чого, на думку політика, в іноземних туристів перед поїздкою склалося неадекватне уявлення про країну.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас