Іспанським банкам може знадобитися до 300 млрд євро для порятунку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанським банкам може знадобитися до 300 млрд євро для порятунку

Казна та Політика
386
Банківській системі Іспанії може знадобитися до 300 млрд євро, підрахувало агентство Egan-Jones. Якщо побоювання аналітиків підтвердяться, то додаткові кошти для підтримки банківського сектора доведеться взяти з держбюджету, передає телеканал "Росія 24".
Негативний звіт підігнав розпродажі на борговому ринку Іспанії, прибутковість 10-річних облігацій досягла позначки 7,15%.
Агентство з початку травня чотири рази знижувало оцінку, яка зараз перебуває на рівні "ССС+". Здатність невеликої американської компанії адекватно оцінювати ризики за європейськими облігаціями викликає сумнів у Комісії з паперів і бірж США. Вона вважає, що в організації немає відповідного досвіду і її оцінки досить умовні.
Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой, виступаючи на саміті G-20 в Мексиці, заявив, що необхідно розірвати зв'язок між ризиками у фінансовому секторі і ризиками за держоблігаціями. Проблеми банків, на його думку, не повинні призводити до зростання вартості запозичень. Подібне явище завдає економіці країни серйозної шкоди.
Тим часом фінансове здоров'я іспанських банків продовжує погіршуватися. Частка прострочених кредитів в травні виросла до максимальних значень за останні 18 років.
Відзначимо, раніше міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило довгострокові рейтинги дефолту емітента 18 іспанських банків і рейтинги стійкості (Viability Ratings) 15 іспанських банків.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас