Берлусконі можуть засудити до 3,8 року тюрми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Берлусконі можуть засудити до 3,8 року тюрми

Казна та Політика
395
Прокуратура Італії в понеділок, 18 червня, попросила засудити колишнього прем'єр-міністра Сільвіо Берлусконі до трьох років і восьми місяців тюремного ув'язнення у справі про фінансові махінації холдингу Mediaset, засновником якого він є, повідомляє Reuters.
Сторона звинувачення також вимагала засудити голову холдингу Mediaset Феделе Конфалоньєрі до чотирьох років в'язниці.
Берлусконі, Конфалоньєрі та інші члени керівництва Mediaset звинувачуються в тому, що через офшори купували права на трансляцію іноземних фільмів і телепрограм, а потім продавали їх медіахолдингу за заниженими цінами.
За такою схемою, за даними звинувачення, в 1994-1999 роках у американських компаній були придбані права на фільми і телепрограми на загальну суму 470 мільйонів євро.
Придбання прав на телетрансляцію через офшорні компанії за заниженими цінами, вважає сторона обвинувачення, дозволяло не тільки ухилятися від сплати податків, а й створювати незаконні фонди, що використовуються для фінансування політичних кампаній Берлусконі.
Колишній прем'єр-міністр Італії та інші фігуранти справи Mediaset, розслідуваної з перемінним успіхом протягом вже декількох років, свою провину категорично заперечують. Наступне засідання суду у справі Mediaset призначено на 2 липня.
Італійські суди розглядають ще дві справи щодо Берлусконі. Екс-прем'єра підозрюють в сексі з неповнолітньою повією, а також зловживанні владою та порушенні державної таємниці.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас