Почалась приватизація двох "дочок" Нафтогазу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Почалась приватизація двох "дочок" Нафтогазу

Енергетика
977
Кабінет міністрів розпорядився перетворити компанії "Укртрансгаз" і "Укргазвидобування" на публічні акціонерні товариства. Відповідне розпорядження "Про реорганізацію дочірніх компаній Національної акціонерної компанії" (№ 360-р) від 13 червня оприлюднено на сайті уряду.
Згідно з ч. 4 ст. 7 закону "Про трубопровідний транспорт", вирішено реорганізувати дочірню компанію НАКу "Укртрансгаз", перетворивши її на публічне акціонерне товариство "Укртрансгаз".
Також Кабмін погодився з пропозицією Міністерства енергетики та вугільної промисловості щодо реорганізації дочірньої компанії НАКу "Укргазвидобування" на однойменне публічне акціонерне товариство.
У документі зафіксовано, що управління корпоративними правами щодо цих двох публічних акціонерних товариств здійснює "Нафтогаз України" за погодженням з Міністерством енергетики та вугільної промисловості відповідно до законодавства.
Міненерго і "Нафтогазу України" доручено провести в установленому порядку заходи, пов'язані з реалізацією цього розпорядження.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас