Імпортну нафту можуть звільнити від ПДВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Імпортну нафту можуть звільнити від ПДВ

Енергетика
399
У вівторок під головуванням прем'єр-міністра Миколи Азарова відбудеться нарада з питання підтримки нафтопереробної галузі, повідомляє джерело в Кабміні.
За його інформацією, на нараді відбудеться обговорення пропозицій Міністерства енергетики та вугільної промисловості, спрямованих на захист нафтопереробних заводів від імпортних нафтопродуктів і стимулювання модернізації НПЗ.
У нараді візьмуть участь міністр економіки, міністр фінансів і представники інших зацікавлених відомств.
За словами джерела, центральним пунктом в плані підтримки НПЗ стоїть звільнення від обкладення ПДВ 10 млн тонн імпортної нафти.
"Виходячи з середньорічних цін на нафту пряме субсидування галузі складе близько 12 млрд гривень", - повідомив він.
Міненерго також пропонує підписати юридично зобов'язуючі договори з власниками НПЗ про модернізацію, ухвалення закону "Про нафтопереробку", а також введення мит на імпорт нафтопродуктів шляхом проведення антидемпінгового розслідування і введення квот на імпорт нафтопродуктів шляхом проведення спеціального розслідування.
На нараді потрібно визначити розмір бюджетних втрат від пропонованих ініціатив, наслідки для внутрішніх споживачів в світлі очікуваного зростання цін на нафтопродукти, а також ризики, пов'язані з імовірним порушенням Україною своїх зобов'язань в рамках Світової організації торгівлі та зони вільної торгівлі в рамках СНД в разі схвалення даного плану захисту галузі.
Нагадаємо, раніше Азаров назвав запуск української нафтопереробки першочерговим завданням уряду і зазначив, що для цього необхідно захистити українських нафтопереробників від напливу імпортних нафтопродуктів.
У грудні 2011 року Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі ухвалила рішення про недоцільність введення захисних спецзаходів щодо нафтопереробної галузі, не виявивши під час спеціального розслідування ознак завдання імпортом нафтопродуктів шкоди українським виробникам.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас