Франція закликала ЄС вжити антикризових заходів на 120 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція закликала ЄС вжити антикризових заходів на 120 млрд євро

Казна та Політика
282
Франція вимагає від Євросоюзу, щоб усі країни-члени до кінця 2012 року узгодили антикризову програму обсягом 120 млрд євро. Про це, як передає BFM.Ru з посиланням на Reuters, написав французький тижневик Journal du Dimanche. Пропозиція була поширена Парижем напередодні саміту "великої двадцятки" в Мексиці, який відбудеться в червні.
Франція запропонувала скласти пакет стимулюючих заходів з інфраструктурних облігацій на 4,5 млрд євро, 55 млрд євро коштів структурних фондів ЄС і 60 млрд євро інвестицій з боку Європейського інвестиційного банку. Президент країни Франсуа Олланд представив свої ідеї партнерам по ЄС та Раді Європи кілька днів тому, вказує газета. "З червня Європейська рада має вжити заходів, що матимуть швидкий вплив (на економіку), обсягом 120 мільярдів євро", - наводить газета частину виступу Олланда. Він заявив, що ці заходи повинні поширитися по Європі до кінця 2012 року. Вони передбачають введення податку на фінансові операції та створення робочих місць.
Газета також повідомила, що Франція змирилася з відмовою Німеччини схвалити пропозицію Парижа випустити спільні для всієї єврозони облігації. За відомостями видання, керівництво Франції фактично погодилося відкласти розгляд цього питання. Ухвалено рішення повернутися до проекту спільних облігацій протягом десяти років. Олланд, перший у Франції президент-соціаліст за 17 років, вимагає, щоб Європа доповнила пакт бюджетної дисципліни, узгоджений раніше в цьому році, пактом зростання. Ця ідея отримала дуже широку підтримку, і Берлін змушений також її розглянути.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас