Українські фондові індекси зростають у понеділок вранці після виборів у Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські фондові індекси зростають у понеділок вранці після виборів у Греції

Фондовий ринок
130
Торги на українському ринку акцій в понеділок відкрилися зростанням біржових індикаторів, відіграючи підсумки парламентських виборів у Греції: індекс "Української біржі" (УБ) станом на 10:35 кв виріс на 3,43% - до 988,8 пункту; індекс ПФТС - на 0,27%, до 368,7 пункту.
Вранці на УБ з найбільшим зростанням торгуються акції Єнакіївського метзаводу (+5,75%), "Азовсталі" (+4,62%) і "Центренерго" (+3,35%). У "червоній зоні" тільки папери Укрсоцбанку (-1,45%).
На ПФТС було укладено угоди з акціями "Донбасенерго" (+1,99%) і Райффайзен Банку Аваль (+1,03%), а також "Дніпроенерго" (-4,81%) і Єнакіївського метзаводу (-1 , 06%).
Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" аналітики інвесткомпанії "Альтана Капітал", світові фондові індекси зростають у понеділок вранці на підсумки виборів до парламенту Греції, де перемогу здобула партія "Нова демократія", яка виступає за тісну співпрацю з ЄС і МВФ.
За словами ризик-менеджера інвестгрупи "Універ" Андрія Звенигородського, перемога цієї партії говорить про те, що країна з більшою ймовірністю залишиться в Єврозоні.
За прогнозами А.Звенигородського український ринок акцій у понеділок продовжить корекційний рух вгору після значного зниження останніх тижнів.
"Важливої макроекономічної статистики протягом дня опубліковано не буде, рух ринків буде обумовлено відіграванням старих даних, а також технічними факторами", - зазначив експерт.
У свою чергу, аналітики ІГ "ТАСК" чекають агресивних покупок на українському ринку через перепроданість більшості ліквідних паперів та кон'юнктурну стабілізацію на зовнішніх ринках.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас