Вибори у Греції виграли проєвропейські консерватори: але чи врятує це ЄС? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вибори у Греції виграли проєвропейські консерватори: але чи врятує це ЄС?

1440
Консервативна партія "Нова демократія" за підсумками обробки 66 відсотків бюлетенів набирає 30,1 відсотка голосів і отримує 130 місць в парламенті з 300. Про це в ніч на понеділок повідомляє агентство Associated Press.
Більшість "Новій демократії" забезпечує правило, за яким партія, яка набрала більшість голосів, отримує додаткові 50 мандатів. Ліворадикальна коаліція "СІРІЗА" набирає 26,5 відсотка і може розраховувати на 70 місць, а соціалісти з ПАСОК - 12,6 відсотка та 34 місця.
"Нова демократія" і "СІРІЗА" радикально розходяться з питання фінансової допомоги і співробітництва з Євросоюзом. Консерватори виступають за прийняття фінансової допомоги в розмірі 240 мільярдів євро і за збереження Греції у складі ЄС. Ліворадикали закликають відмовитися від угод про фінансову допомогу і скасувати введені за останні два роки заходи економії коштів.
Коментуючи підсумки виборів, лідери "СІРІЗА" і ПАСОК визнали перемогу опонентів, але відмовилися брати участь в коаліції з "Новою демократією". Спостерігачі побоюються, що може повторитися ситуація початку травня, коли після виборів переговори щодо формування уряду зайшли у глухий кут і довелося призначати нове голосування.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас