Нафта дорожчає на новинах із Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає на новинах із Греції

Енергетика
1173
Перемога партії "Нова демократія" на парламентських виборах в Греції знизила побоювання щодо виходу країни з єврозони, на тлі чого відбувається зростання котирувань нафти та інших сировинних активів, свідчать дані бірж.
Вартість липневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку станом на 08.40 мск підвищилася на 0,82 долара, або на 0,98%, - до 84,85 долара за барель. Ціна серпневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent збільшилася на 0,86 долара, або на 0,88%, - до 98,47 долара за барель.
"Нова демократія" отримала 29,7% голосів і 129 місць у 300-місному парламенті країни, в той час як ліворадикальна коаліція СІРІЗА, яка виступала за розрив угод з міжнародними кредиторами, набрала 26,9% голосів і отримає 71 місце. Лівоцентристська партія ПАСОК набирає 12,3% і претендує на 33 місця. Лідер "Нової демократії" Антоніс Самарас вже заявив, що уряд за участю його партії буде дотримуватися кредитної угоди з ЄС і МВФ.
"Результати виявилися хорошими. Ризики дещо ослабли, хоча Європі потрібно вирішити ще безліч проблем", - заявив агентству Bloomberg головний ринковий аналітик CMC Markets у Сіднеї Рік Спунер (Ric Spooner).
Крім того, за словами Спунера, для збереження позитивної динаміки цін на "чорне золото" необхідна політична стабільність в Саудівській Аравії. 16 червня помер брат короля країни, спадкоємець престолу принц Наїф ібн Абдель Азіз аль-Сауд. Тепер спеціальна рада членів королівської сім'ї повинна визначити нового спадкового принца.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас