Данилишин: Українську економіку підриває нерівномірний розподіл інвестицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилишин: Українську економіку підриває нерівномірний розподіл інвестицій

Казна та Політика
299
Приплив іноземного капіталу в Київ складає половину від усіх інвестицій в українську економіку. У той же час, в 12 регіонах питома вага прямих іноземних інвестицій не перевищує 1% від загальноукраїнського показника.
"Надзвичайно негативний вплив на майбутню структуру економіки більшості регіонів України буде мати збільшення регіональної асиметрії з інвестицій в основний капітал", - вважає екс-міністр.
"Нічого доброго не обіцяють для національного виробництва і тенденції до розміщення іноземного капіталу. Так, у 2008 році 41,1% усіх прямих іноземних інвестицій були розміщені в Києві, а в 2010 році на столицю припадало вже 48,4%", - пише він.
Данилишин зазначив, що в 12 регіонах питома вага прямих іноземних інвестицій не перевищує 1% від загальноукраїнського показника. Це переважно регіони з потенційними (але які не використовуються) можливостями розвитку сільського господарства і занепадом промисловості, низьким рівнем розвитку сектора послуг.
"Аналогічна тенденція спостерігається в розподілі кредитних ресурсів українських комерційних банків: половина кредитів, наданих суб'єктам господарювання, сконцентрована в Києві та Київській області", - підкреслив екс-голова Мінекономіки.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас