Керівництво Кіпру ухвалить рішення про звернення за фіндопомогою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Керівництво Кіпру ухвалить рішення про звернення за фіндопомогою

Казна та Політика
233
Кіпр ухвалить рішення, чи звертатися за фінансовою допомогою, після парламентських виборів в Греції 17 червня, заявив в п'ятницю ввечері голова Мінфіну країни Васос Сіарліс.
"У нас є вибір, ми вивчаємо можливість двосторонньої позики, а також і використання механізму підтримки ЄС", - сказав Сіарліс в інтерв'ю агентству Ассошіейтед Пресс.
Кіпрські ЗМІ та аналітики не сумніваються, що країна, до якої Кіпр може звернутися за кредитом, - це Росія, яка вже надала Кіпру позику 2,5 мільярди євро. Альтернативний варіант - скористатися кредитами ЄС, але натомість партнери по єврозоні можуть вимагати жорстких заходів економії.
Кіпр повинен до кінця місяця знайти 1,8 мільярда євро на рекапіталізацію другого за розміром банку країни Cyprus Popular Bank, постраждалого від грецької кризи. Загальна потреба острівної держави в кредитах може перевищити 4 мільярди євро.
Рейтингове агентство Moody's напередодні грецьких виборів знизило кредитний рейтинг Республіки Кіпр на два щаблі, до Ba3 з Ba1. Агентство послалося на значне погіршення перспектив кіпрської економіки за рахунок можливого виходу Греції з єврозони.
Нагадаємо, раніше влада Кіпру звернулася до Росії за двостороннім кредитом на 5 млрд євро, що становить приблизно чверть ВВП країни.
В кінці минулого року Росія вже надавала кредит острівній республіці у розмірі 2,5 млрд євро. Відзначимо, на думку експертів, Кіпр - черговий кандидат на отримання допомоги від стабфонду ЄС.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас