Fitch знизило рейтинг Єгипту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch знизило рейтинг Єгипту

Казна та Політика
137
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) Єгипту в іноземній валюті з ВВ- до В+. Прогноз щодо рейтингу - "негативний", повідомляється в опублікованому сьогодні прес-релізі агентства, пише РБК-Україна.
Нагадаємо, в лютому 2012 р. Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's (S&P) знизило довгостроковий суверенний кредитний рейтинг Єгипту. Зниження довгострокового суверенного рейтингу відображає думку аналітиків про погіршення загальної ситуації в Єгипті і передумов до подальшого ослаблення економіки країни через відсутність внутрішньополітичної стабільності і зовнішньої фінансової підтримки. з В+ до В, прогноз щодо рейтингу - "негативний". Короткострокові рейтинги в іноземній і національній валюті були підтверджені на рівні В також з "негативним" прогнозом.
Зниження довгострокового суверенного рейтингу відображає думку аналітиків про погіршення загальної ситуації в Єгипті і передумов до подальшого ослаблення економіки країни через відсутність внутрішньополітичної стабільності і зовнішньої фінансової підтримки. Негативний прогноз передбачає можливість подальшого зниження рейтингу з 50%-ою вірогідністю в тому випадку, якщо уряд Єгипту не зможе стабілізувати політичну обстановку в країні, завершити перехідний період після революції, а також зупинити скорочення ресурсів.
Попередню рейтингову дію відносно Єгипту S&P зробило в листопаді 2011 р., аналогічно знизивши рейтинг країни на один щабель.
Нагадаємо, Єгипет став другою країною, де стався переворот під час так званої "арабської весни". 11 лютого 2011 року під тиском населення екс-Президент країни Мубарак, який очолював Єгипту з 1981 р., пішов у відставку. Владу в країні взяли військові.
Під час проведення масових акцій протесту в зіткненнях між мітингувальниками і силами правопорядку загинули близько 850 осіб. На даний момент екс-голова республіки перебуває під слідством. Він звинувачується в злочинах проти людяності, за які прокуратура вимагає йому смертної кари.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас