10 головних інвестиційних ідей від Bank оf America — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

10 головних інвестиційних ідей від Bank оf America

1503
Невизначеність на фінансових ринках, що затягує петлю на шиї європейської економіки, жорстка посадка в Азії - все це вкрай негативно впливає на інвесторів по всьому світу.
Втім, в Bank of America Merrill Lynch впевнені - є не один спосіб не просто захистити свої заощадження, але і непогано нажитися в умовах нинішньої плутанини на світових ринках. Експерти компанії, не приховуючи, кажуть про те, що цього літа буде кілька дуже реальних можливостей для інвестицій. Головне - не випустити їх з уваги і правильно розпорядитися цими знаннями.
1. Ринок нерухомості США може повернутися
На думку аналітиків Bank of America, іпотечні цінні папери останнім часом стають все більш популярним інвестиційним інструментом серед інвесторів. Є надія на те, що вже восени Федеральна резервна система США може запустити черговий раунд монетарного стимулювання, що надасть додатковий стимул для розвитку ринку. Таким чином, можна чекати зростання вартості подібних інвестиційних активів.
2. Акції зі зростаючим розміром дивідендів
Ще один ринковий інструмент, на який варто звернути увагу, - це акції зі зростаючим розміром виплачуваних дивідендів. Їх, за великим рахунком, можна зарахувати до поки що недооцінених активів. Подібні первинні фінансові інструменти коштують дешевше, в порівнянні з акціями, за якими виплачуються вже усталені великі дивіденди. Експерти BofA не без підстав вказують на те, що найближчим часом виплати можуть зрости, а за ними потягнеться і дохід інвестора. Також наголошується, що подібні акції в меншій мірі реагують на відсоткові ставки, що зростають.
3. Слідкуйте за активами, що дешевшають в Європі
У Bank of America застерегли трейдерів від того, щоб вкладатися в європейські цінні папери, які нехай і неабияк подешевшали під тиском кризи, що вибухнула. Як відзначають експерти фінансової корпорації, рецесія в Європі досі не закінчилася, а значить, фінансові активи будуть продовжувати коригуватися.
Однак у цій ситуації важливо не пропустити початок зростаючого тренду. У BofA впевнені, що коли на ринках почнеться ралі, особливою привабливістю будуть користуватися папери банків, демонструючи найбільш сильні темпи зростання.
4. Не бійтеся ставити на золото
Мало який сировинний товар, особливо серед металів, демонстрував за останні 12 місяців більшу волатильність, ніж золото. У минулому році в нього буквально забивалися інвестори з усього світу в надії на захисні властивості жовтого металу. Ціна за тройську унцію дотягувалася до $1920, однак обвал не залишив каменя на камені від статусу активу-притулку. На початку року знову спостерігалося зростання, що змінилося спадом. В середині червня золото торгується на рівні $1620, і багато хто задається питанням - а що ж буде далі?
У Bank of America на це питання відповідають однозначно - далі буде зростання. Монетарне стимулювання з боку Центробанку призведе до зростання золотих котирувань. За статистикою, за періоди проведення QE1 і QE2 ціни зростали в середньому на 20%. Так що є привід і тепер розраховувати на повернення інвестицій.
5. Не бійтеся вкладати в технологічний сектор США
Папери високотехнологічних компаній США в даний час торгуються з дисконтом відносно індексу широкого ринку S&P 500. Така ситуація не є типовою для біржі і, по суті, спостерігається вперше з 1996 р. На цьому тлі виникає простір для зростання дивідендів, хвилі зворотних викупів акцій і зростання інвестиційних вкладень з боку представників сектора, що матиме стимулюючий ефект на котирування компаній. Крім того, в BofA вказують на те, що фінансові показники в цьому році стали більш згладженими, в порівнянні з минулими періодами.
6. Корпоративні борги будуть в ціні
Останнім часом кредитні спреди за борговими паперами значно розширилися, що створило точку для входу на ринок. Прибутковість за корпоративними облігаціями по всьому світу демонструє зростаючий тренд і перевищує відповідний показник суверенних бондів на 99 в.п. Крім того, за бондами високої якості зараз спостерігається явно надмірна вага.
7. Зверніть увагу на ринки, що розвиваються, Азії
Аналітики Bank of America вважають, що ринки, що розвиваються, Азії та Латинської Америки зможуть пережити європейську боргову кризу. Однак, за прогнозами BofA, зростання азіатського ринку в цьому році склало близько 6,8%, що може вдвічі перевищити відповідний показник латиноамериканського ринку. В Азії, вважають американські банкіри, спостерігаються більш здоровий стан банківської системи, а також менший інфляційний тиск на економіку. А в сукупності з прогнозованими програмами стимулювання в Китаї зростання може виявитися ще сильнішим.
8. Придивіться до розвинених компаній на ринках, що розвиваються
На думку експертів BofA, компанії, які зростають, на ринках, що розвиваються, в даний час сильно переоцінені. З іншого боку, компанії розвинених економік, розміщені на ринках, що розвиваються, навпаки, демонструють зростання котирувань. Причому ставку варто робити ще й на те, що реальні темпи зростання споживання на ринку, що розвивається, виросли в середньому на 7% з 2007 р.
9. Інвестуючи в роздріб, вибирайте магазини фіксованої ціни
Як вважають фахівці, категорія роздрібних магазинів, що пропонують товари за фіксованою ціною, зростатиме незалежно від темпів відновлення економіки США. Можна очікувати зростання бізнесу на 6-7% в річному вирахуванні, а особливе значення при виборі інвестиційної мети варто приділити зростаючій частці продажів тютюнових виробів та алкогольної продукції.
10. Страхуйте свої внески з розумом
Зараз склалася така ситуація, при якій кореляція між різними класами активів досягла свого максимального значення за багато років. Зростаюча невизначеність і побоювання широкомасштабної кризи повинні підштовхнути інвесторів до диверсифікації свого пакету активів.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас