Експерти розповіли, скільки часу потрібно Греції для виходу з кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти розповіли, скільки часу потрібно Греції для виходу з кризи

Казна та Політика
560
Процес виходу Греції з фінансово-економічної кризи може зайняти 15-20 років, вважає голова МЗС Бельгії Дільє Рейндерс.
Він попередив, що якщо новий уряд Греції, який буде сформований за підсумками призначених у країні на неділю позачергових парламентських виборів, ухвалить рішення про вихід країни із зони євро, Афінам в цьому випадку не слід розраховувати на негайне надання фінансової допомоги з боку Євросоюзу.
Рейндерс висловив сумнів щодо можливості надання Китаєм фінансової підтримки Євросоюзу для вирішення кризи суверенних боргів.
"У Китаї багато бідних, яким (китайські керівники) повинні пояснити необхідність надання допомоги багатим країнам Європи", - цитують бельгійські ЗМІ заяву голови МЗС Бельгії, який перебуває з візитом в Китаї.
Лідер грецької ліворадикальної коаліції СІРІЗА Алексіс Ціпрас заявив у середу, що в разі приходу до влади не збирається дотримуватися угоди країни з міжнародними кредиторами.
Нагадаємо, Греція отримує кредитну підтримку, яка в сумі перевищить 240 млрд євро, також навесні цього року була проведена реструктуризація грецького боргу перед приватними кредиторами. При цьому програма скорочення витрат, лібералізації законодавства і приватизації не вкладається в поставлені терміни.
Так, Афіни раніше зобов'язалися провести через парламент скорочення витрат на 11 млрд євро до кінця червня. Проте на дострокових парламентських виборах 6 травня противники кредитної угоди з ЄС і МВФ отримали майже 70% голосів виборців. Сформувати уряд за підсумками виборів не вдалося, і нове голосування буде проведено 17 червня.
Нещодавно повідомлялося, що Греція при проведенні повторних парламентських виборів заощадить приблизно третину від витрат, які пішли на проведення голосування в травні. На виборах 17 червня уряд витратить приблизно 35 млн євро замість 50 млн, які були витрачені в травні.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас