В Японії вперше після аварії на Фукусімі-1 перезапустять два реактори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Японії вперше після аварії на Фукусімі-1 перезапустять два реактори

Енергетика
200
Голова японської префектури Фукуї Іссей Нісікава (Issei Nishikawa) дозволив запустити два реактори атомної електростанції (АЕС) в місті Ооі після зустрічі з прем'єр-міністром держави Есіхіко Нодою та іншими японськими міністрами, повідомляє в суботу місцеве агентство Kyodo.
Йдеться про реактори номер три і номер чотири підприємства в Ооі.
Після того, як губернатор схвалив їх перезапуск, голова японського уряду має зі свого боку дозволити відновлення їх роботи. Очікується, що прем'єр буде солідарний з Нісікава в цьому питанні. Якщо реактори перезапустять, вони стануть першими енергоблоками в Японії, робота яких буде відновлена після аварії на АЕС Фукусіма-1.
Після аварії на Фукусімі-1 для профілактичного огляду були зупинені всі 54 атомні реактори Японії, які забезпечували до третини всіх потреб в електроенергії. За японським законодавством атомні реактори раз на 13 місяців повинні проходити профілактичний огляд. Після аварії на АЕС Фукусіма-1 жоден із зупинених на профілактику реакторів так і не був перезапущений через побоювання населення і посилення вимог до безпеки.
Для перезапуску реактори, які вже пройшли профілактику, повинні пройти стрес-тести, отримати схвалення фахівців і уряду, і отримати згоду місцевих органів влади і населення на всіх рівнях - починаючи від містечок, де розташовані АЕС, аж до губернаторів префектур.
Третій і четвертий реактори АЕС Ооі пройшли профілактичний огляд і стрес-тести, результати яких були схвалені японськими фахівцями та експертами МАГАТЕ. Проте до цих пір питання про їх перезапуск натрапляло на опір населення.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас