Точка зору: Заробити більше на Євро-2012 бізнесу завадили ілюзії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Заробити більше на Євро-2012 бізнесу завадили ілюзії

Казна та Політика
876
Українські підприємці могли більше заробити на ЧЄ з футболу, який зараз проходить в Україні, якщо б мали вищу культуру ведення бізнесу.
Таку думку в коментарі "Делу" висловив заступник директора Департаменту держінвестполітики Держагентства з інвестицій Руслан Свірський.
"На жаль, якби дух підприємницький, європейський був би трохи вищим, культура ведення бізнесу, то звичайно, Україна і підприємці заробили б у сто разів більше", - сказав Свірський.
Він упевнений, що середній європейський уболівальник не в змозі за кілька днів витратити 10 тисяч євро на перебування в країні - перед чемпіонатом у готелях різко злетіли ціни, а також подорожчав проїзд на таксі. Як з'ясовувало "Дело", вартість житла на період Євро-2012 злетіла до 30 разів.
На заперечення, що, незважаючи на це, за відгуками, іноземні туристи непогано почуваються в Україні, спеціаліст з інвестицій зауважив, що показовим буде, чи повернуться вони в нашу країну знову.
"Ми навіть не говоримо про конкретний "кеш", який привезли туристи, зараз ми говоримо про той потенціал, щоб люди хотіли б повертатися і повертатися. Але ціни роздувають до таких, що їх не можуть потягнути навіть ті європейці, які досить ситі і багаті", - сказав Свірський.
"Це говорить про те, що у нас було багато ілюзій насамперед у підприємницькому середовищі про те, що європеєць може приїхати і за два дні спустити 10 тисяч євро тільки на готелі", - підсумував експерт.
Разом з тим, в Україні є приклади вдалого бізнесу, організованого спеціально під Євро-2012. Наприклад, у Донецьку фанати швидко розкуповують футболки з жартівливими написами місцевого дизайнера Діани Берг, яка придумала символ Донецька до ЧЄ - емблему-діамант. Іноземцям подобаються принти типу "I've been to Donetsk, I fear nothing" ("Я був у Донецьку і нічого не боюся").
За даними Держмитниці, з 5 червня державний кордон України перетнуло 2,5 мільйонів осіб. За оптимістичними прогнозами ЗМІ, туристи можуть залишити в країні від 1 до 2,5 млрд. євро.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас