Азаров придумав відроджувати старі газові свердловини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров придумав відроджувати старі газові свердловини

Енергетика
576
Україна повинна реанімувати та активізувати старі свердловини, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров. "Наше з вами завдання - реанімувати та активізувати старі свердловини, домогтися додаткового видобутку, хоча б 100 мільйонів кубометрів і нарощувати далі видобуток газу", - сказав Азаров, виступаючи на церемонії відкриття другого ступеня Червонодонецької дотискувальної компресорної станції на Шебелинському родовищі в Харківській області.
Він зазначив, що в старих родовищах міститься ще близько 70% запасів газу. "Близько 70% газу в наших надрах ще є", - сказав він.
Азаров також пообіцяв, що цього року розпочнеться буріння свердловини на Чорноморському шельфі. "20 років ми говорили про це, а тільки в цьому році почнемо це робити", - підкреслив Азаров.
Прем'єр зазначив, що Україна добивається виконання завдання із забезпечення енергонезалежності, поставленого президентом Віктором Януковичем. "Ми всім нашим друзям і недругам показуємо, що Україна може за рахунок власних ресурсів і за рахунок власної волі і рішучості домагатися поставлених завдань", - сказав Азаров.
За його словами, введення в експлуатацію Червонодонецької дотискувальної компресорної станції також є великим внеском у вирішення завдання, поставленого президентом України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас