МНС: На гелікоптері Януковича кияни заощадять по 12 тисяч грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МНС: На гелікоптері Януковича кияни заощадять по 12 тисяч грн

Казна та Політика
2051
Відкритий нещодавно у столиці вертолітний майданчик дозволить заощадити киянам по 12 тисяч гривень на рік, запевняють в МНС. Між тим, президент Віктор Янукович досі не поспішає скористатися вертодромом. Про це пише "Фокус".
"Ми прораховували, що відмова від перекриття столичних доріг дозволить кожному киянину заощадити близько 12 тис. грн. на рік", - заявив голова департаменту авіації МНС Євген Червоненко, який першим запропонував Януковичу змінити авто на повітряний транспорт. У суму майбутнього заощадження чиновник включив економію палива після зникнення заторів, грошові витрати від зриву ділових зустрічей і навіть витрачені нерви, лікування яких теж обходиться недешево.
За словами Червоненка, у небі Янукович зможе пересуватися не тільки по руслу Дніпра, в межах якого дозволено польоти над столицею, але й над житловими масивами. Щоб забезпечити безпеку президента, за 15 хвилин до його вильоту повітряний простір перекриватимуть і оперативно визначатимуть маршрут. При цьому боятися падіння вертольоту на будівлі не варто – президентська Augusta AW-139 має відразу 2 двигуни: у випадку відмови одного з них починає роботу резервний. Загроза терористичної атаки теж невелика: завдяки спецрадарам навіть на висоті 70 метрів ймовірність попадання ракети вкрай незначна.
Проте, незважаючи на всі переваги, наразі міняти автомобіль на вертоліт президент не поспішає. Через тиждень після відкриття майданчика "Дніпро-1" президентський вертоліт жодного разу там не приземлився. І, можливо, не буде робити цього в найближчому майбутньому. "Держуправління справами разом з Управлінням держохорони вивчають можливість використання президентом інфраструктури повітряного транспорту. Рішення з цього питання ще не затверджене", - розповіли виданню в АП у відповідь на запитання щодо ймовірної дати початку польотів президента.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас