Євро-2012: Італія знову не змогла виграти, а Іспанія відправила додому Ірландію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро-2012: Італія знову не змогла виграти, а Іспанія відправила додому Ірландію

1124
Італія - Хорватія - 1:1
На полі в Познані тренери Італії та Хорватії випустили стартові склади без єдиної зміни, в порівнянні з поєдинками першого туру - вони були цілком задоволені якістю гри підопічних проти Іспанії та Ірландії, відповідно.
З перших хвилин "картаті" стали чинити "синім" гідний опір, але італійці вже на 3-й хвилині створили без жодних натяжок гольовий момент. Багатьма і цілком обґрунтовано критикований Балотеллі бив з меж штрафного, бив сильно, але м'яч пішов за метр від мети. Після цього хорвати з кожною хвилиною стали сідати все глибше до своїх воріт. Захід був вимушеним, але на той момент він дозволяв грати без нервів. Номінальні господарі монотонно розгойдували оборону противника, а у того спостерігалися серйозні проблеми з комбінаційною грою на чужій половині поля.
До середини першого тайму хорвати додали, і вже знайшлася робота для Буффона. "Зашкутильгав" лівий фланг оборони, але італійці швидко поставили правильний діагноз і закрили цю "виразку" за рахунок підстраховки. Гру на 29-й хвилині міг підірвати Кассано, але після яскравого входу з флангу в штрафну віддав неточну передачу. Чотири хвилини по тому він бив з гострого кута і в площину воріт не потрапив.
Заключна третина першого тайму пройшла під диктовку італійців, а Славен Біліч неодноразово просив підопічних заспокоїтися. На 37-й хвилині Маркізіо двічі атакував із забійної позиції, але Плетікоса, якого рідні захисники залишили на поталу, зіграв бездоганно. Півтори хвилини по тому рахунок був відкритий - Пірло забив гол класичним ударом в обхід стінки зі штрафного.
Нинішню хорватську збірну фахівці хвалять за вміння перебудовуватися по ходу матчу, що невдало складається. Нову тактику у виконанні "картатих" всі чекали після антракту, більш активної життєвої позиції. У дебюті тайму Хорватія на очах додала в кількості ударів (мінімум половина була заблокована), але Італія продовжувала грати з холодною головою. Час минав, але мінімальній перевазі команди з "чобота" поки ніхто і ніщо не загрожувало.
Першим своїм правом на заміни скористався Чезаре Пранделлі, який не гірше за інших розумів, що його команда стала поступатися суперникові в агресії і динаміці в середині поля. А от вихід на поле Ді Натале замість Балотеллі, що загубився на фоні інших, переслідував зовсім іншу мету. Чіткість в обороні - це, звичайно, добре, але м'яч далеко від своїх воріт - це вже значно краще. Інтуїція італійського тренера не підвела. Після довгої передачі Стрініча з лівого флангу Манджукіч першим дотиком прийняв м'яч, а другим розстріляв голкіпера - 1:1. Про що в цьому епізоді думали центральні захисники...
Довелося італійцям все починати з нуля. Вони швидко перехопили ігрову ініціативу і почали наполегливо штурмувати фортецю. Якщо відштовхуватися від турнірного становища, нічия була більш вигідна для хорватів. "Картаті"» зробили все від них залежне, щоб вберегти синицю в руках, а на останніх хвилинах ще й активно атакували. У компенсований час було багато хитрощів, але свого балканці домоглися.
Іспанія - Ірландія - 4:0
Після нічиєї з Італією збірна Іспанії відповідально підійшла до поєдинку з аутсайдером групи С Ірландією, відправивши у ворота суперника чотири м'ячі. Дублем відзначився Фернандо Торрес, який замінив у стартовому складі на позиції центрфорварда Цеска Фабрегаса.
Рішення Вісенте дель Боске зрозуміти можна: яким би талановитим і класним не був хавбек "Барселони", до центральних нападаючим його віднести не можна. Навіть з урахуванням того, що в попередній зустрічі саме на його рахунку виявився єдиний гол "фурії рохі". А ось Торрес, безумовно, саме на цій позиції і відчуває себе як риба у воді.
Якщо хто на трибуні і почав сперечатися про правильність тренерського рішення, розмови ці припинив швидко, бо вже на четвертій хвилині Торрес відкрив рахунок. Річард Данн зупинити прохід Давида Сільви зумів, а от вибити м'яч - ні. Його підхопив Торрес, на швидкості пішов від Стівена Уорда і потужно вистрілив прямо над головою Шая Гівена - 1:0! Це перший гол нападника на великих турнірах після фіналу ЄВРО-2008.
Через якихось три хвилини Торрес міг оформити дубль, але цього разу його удару не вистачило точності. Дуже швидко стало зрозуміло: гравці "фурії рохі" на матч з аутсайдером групи С налаштувалися дуже серйозно і подарунків супернику підносити не збираються. Коли іспанці починали катати м'яч на високій швидкості, ірландцям доводилося досить непросто.
Варто було Торресу або комусь із його партнерів вирватися у вільну зону, як туди відразу слідувала передача. Особливо виділявся Андрес Інієста, який, схоже, перебуває у відмінній формі. Хавбек "Барселони" демонстрував і гострі передачі, і яскравий дриблінг, і в обороні відпрацьовувати не забував, допомагаючи "глушити" атаки суперника ще в центрі поля. Уже в доданий до першого тайму час Інієста був близький до гола, але його удар під поперечину в ефектному стрибку парирував Гівен.
Воротар ірландців, до речі, весь тайм був в епіцентрі подій. Іспанці завдали по його воротах чотирнадцять ударів, десять з яких припали у ворота. Складно сказати, про що Джованні Трапаттоні розмовляв з підопічними в перерві, але другий тайм розпочався за сценарієм першого.
Спочатку Альваро Арбелоа завдав небезпечного удару, а через хвилину Сільва, потанцювавши з м'ячем у штрафному майданчику, акуратно покотив його в дальній кут - 2:0. Другий гол трохи заспокоїв підопічних дель Боске, що дозволило ірландцям частіше наближатися до чужого штрафного майданчика. Активніше за інших діяв півзахисник московського "Спартака" Ейден Макгіді, але і йому особливої небезпеки створювати не вдавалося.
А на 70-й хвилині контратака іспанців вбила надію на порятунок навіть у найбільш затятих оптимістів з числа уболівальників збірної Ірландії. Сільва різкою передачею відправив Торреса один на один з Гівеном, удар у ближній кут і - 3:0.
Відразу після цього дель Боске відправляє героя матчу на лаву запасних і надає ігровий час Фабрегасу. Тому для взяття воріт знадобилося всього дев'ять хвилин: потужний удар з близької відстані в дальній кут виявився незручним для нещасного Гівена.
Таким чином, Ірландія стала першою командою, яка позбулася навіть теоретичних шансів на вихід в плей-офф. А от інші збірні групи С визначать двох володарів путівок до наступного раунду в матчах третього туру.
За матеріалами:
sport.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас