Влада Британії реформує банки, щоб уникнути повторення кризи 2008 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Британії реформує банки, щоб уникнути повторення кризи 2008 року

Казна та Політика
250
Британська влада розпорядилася, щоб банки розділили свої роздрібні та інвестиційні підрозділи і забезпечили вкладникам високий пріоритет у випадку, якщо банки зіткнуться з неприємностями в результаті реформ, спрямованих на захист платників податків.
Як повідомляє Reuters, в Білій книзі - офіційній доповіді уряду, опублікованій 14 червня - Великобританія також підтвердила, що банкам доведеться зберігати капітальний буфер, тобто первинний капітал на покриття збитків, на рівні не менше 17% від обсягу їх ризикованих активів.
Вимоги до фінансування британських банків, таким чином, виявилися найжорсткішими серед всіх країн, за винятком Швейцарії.
Від даних обов'язків будуть звільнені міжнародні підрозділи банків, наголошується в доповіді.
За допомогою цієї реформи уряд хоче уникнути повторення фінансової кризи 2008 року, коли країні довелося витратити більше $60 млрд із коштів платників податків, щоб врятувати два найбільші банки країни - RBS і Lloyds. За оцінкою влади, ці реформи будуть коштувати банкам від 4 до 7 млрд фунтів щорічно.
Британська влада планує схвалити законопроект на основі Білої книги до кінця роботи чинного парламенту в травні 2015 року, а банкам доведеться виконати всі умови, що містяться в ньому, до 2019 року.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас