Тігіпко обіцяє не пускати в Україну гастарбайтерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко обіцяє не пускати в Україну гастарбайтерів

3445
Віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко вважає недоцільним відкривати український ринок праці для дешевої робочої сили з-за кордону.
"Відкривати вітчизняний ринок праці для дешевої робочої сили з-за кордону зараз недоцільно. Уряду, в першу чергу, потрібно подумати над тим, як захистити українського працівника", - заявив Тігіпко під час візиту в Херсонський міський центр зайнятості.
Разом з тим він відзначив, що заробітна плата в Україні зростає досить швидко.
"Підвищення заробітної плати - це, фактично, підвищення конкурентоспроможності країни. Чим вища заробітна плата, тим краще для держави", - зазначив віце-прем'єр.
За словами Тігіпка, конкурентною перевагою України на світовому ринку повинна бути не дешева робоча сила, а високотехнологічна продукція.
"Ми повинні думати над тим, як збільшити додану вартість в тих товарах і послугах, які ми продаємо", - переконаний чиновник.
Він також нагадав, що Верховна Рада в першому читанні схвалила закон про зайнятість, який містить багато норм, що стимулюють роботодавців до створення нових робочих місць.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас