E.On має намір вимагати від влади ФРН відшкодування 8 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

E.On має намір вимагати від влади ФРН відшкодування 8 млрд євро

Енергетика
263
Німецький енергетичний концерн E.On AG збирається вимагати від уряду країни компенсацію в розмірі 8 млрд євро у зв'язку з прискореним закриттям АЕС на території ФРН, якщо конституційний суд країни ухвалить рішення про незаконність такої експропріації, пише Financial Times.
Федеральний конституційний суд Німеччини звернувся до десятків компаній та інститутів, включаючи галузеві асоціації ПЕК, із запитом про їх погляди на претензії E.On і RWE до уряду країни.
У 2011 році на вимогу влади були виведені з експлуатації 8 з 17 ядерних реакторів у ФРН, а остаточний термін відмови від атомної енергії був пересунутий з 2036 на 2022, що пов'язано з істотними збитками для енергетичного сектора. Рішення було схвалено Бундестагом, проте E.On в 2011 році і RWE в 2012 році подали позови, в яких наполягають на протиріччі і рішення, і процедури його ухвалення основному закону країни.
Всього енергетичні компанії Німеччини можуть вимагати відшкодування збитків на суму 15 млрд євро, відзначають поінформовані джерела.
Юристи чекають рішення конституційного суду ФРН не раніше 2013 року.
Третій за обсягом виручки оператор АЕС Німеччини - шведська компанія Vattenfall - намагається вирішити питання в міжнародних арбітражних інстанціях.
Закриття АЕС в Німеччині сталося після землетрусу і цунамі в Японії, через які був пошкоджений корпус АЕС "Фукусіма-1" і виникла загроза радіоактивного зараження. Крім того, влада Німеччини ухвалила рішення збільшити штрафи за порушення техніки безпеки в атомній енергетиці.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас