Поведінка вболівальників обійдеться російському футболу в 120 тис. євро та умовне зняття 6 очок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поведінка вболівальників обійдеться російському футболу в 120 тис. євро та умовне зняття 6 очок

18261
Безчинства вболівальників обійдуться російському футболу в 120 тис. євро та умовне зняття 6 очок у відбірковому циклі Євро-2016.
Рішенням УЄФА Російський футбольний союз оштрафований на 120 тис. євро, а з російської збірної з футболу може бути знято шість очок у відбірковому циклі до Євро-2016. Таке покарання накладено на російський футбол за неналежну поведінку російських уболівальників на матчі Росія - Чехія.
Зняття шести очок зі збірної носить умовний характер (буде застосовано у разі повторного порушення) і охоплює термін з цього моменту і до закінчення стикових матчів кваліфікації Євро-2016.
РФС може подати Апеляції на рішення УЄФА протягом трьох днів з моменту отримання вердикту в письмовому вигляді.
УЄФА завів справу проти РФС 9 червня після матчу Росія - Чехія. Тоді вболівальники з Росії влаштували масову бійку на стадіоні у Вроцлаві, під час якої значні травми отримали співробітники стадіону.
Повідомлялося, що один зі стюардів зробив зауваження фанатам, після чого вже росіяни пустили в хід кулаки. Закінчилося побиття тільки тоді, коли працівник стадіону опинився на підлозі і не міг чинити спротиву.
Після вивчення звітів з безпеки і фото- і відеоматеріалів всі особи, які брали участь у бійці, були встановлені та оголошені в розшук. Польська преса повідомляла, що один з них служить в російському спецназі.
Крім іншого, тоді ж російські вболівальники були викриті у використанні і киданні на поле феєрверків, а також демонстрації банерів з недозволеним змістом.
Також УЄФА проводить розслідування у зв'язку з отриманою інформацією про образу чеських футболістів російськими вболівальниками.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас