IKEA звинуватили у расизмі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

IKEA звинуватили у расизмі

593
Шведського меблевого гіганта IKEA звинуватили в расизмі через те, що компанія найняла охорону, щоб не пускати на свою автомобільну стоянку циган, пише газета The Telegraph.
Так, зі слів молодої людини Луки Мессі, коли він приїхав на стоянку магазину в невеликому фургоні для кемпінгу, його зупинив охоронець, який запитав, чи не є він циганом. Тільки після негативної відповіді юнака його пустили на стоянку. З'ясувалося, що компанія заборонила проїзд на стоянку автомобілів з причепами та пересувними домівками, щоб запобігти "появі табору циган".
IKEA стверджує, що їй необхідно захищати свої ділові інтереси і клієнтів.
У свою чергу, співтовариство циган заявило, що компанії IKEA "має бути за себе соромно".
Менеджер магазина в південній частині Лондона Гаррі Дікін захищає нові правила.
"За останні місяці співтовариство, що подорожує, в області Кройдон (на півдні Лондона) робить спроби отримати доступ до стоянки автомобілів, щоб поставити свої пересувні будинки", - повідомив він.
"(Це - ред.) не тільки впливає на наших клієнтів, але і становить загрозу для здоров'я і безпеки через відходи і сміття", - додав менеджер.
Нагадаємо, раніше навколо компанії розгорівся скандал, пов'язаний з тим, що за даними німецької преси, концерн в 1980-х роках використовував працю кубинських в'язнів.
А близько півроку тому ЗМІ дізналися про нацистське минуле засновника IKEA Інгвара Кампрада.
IKEA - одна з найбільших в світі роздрібних мереж з торгівлі меблями і предметами домашнього побуту. Компанія була заснована в 1943 році сім'єю Інгвара Кампрада і налічує понад 300 магазинів в 35 країнах світу.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас