Freedom House: Євро-2012 може стати ганьбою для української влади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Freedom House: Євро-2012 може стати ганьбою для української влади

1250
Проведення чемпіонату Європи з футболу в Україні на тлі продовження політичних репресій перетворюється на ганьбу для чинної влади в країні.
Про це заявив президент міжнародної неурядової правозахисної організації Freedom House Девід Креймер в інтерв'ю "Голосу Америки".
"Бути господарем чемпіонату Європи з футболу мало стати моментом гордості для України. Зате ми бачимо, що люди задаються питанням - чому чемпіонат проводять в Україні, коли в країні є політичні в'язні, звучать повідомлення про расизм? У цій ситуації у Євро -2012 є потенціал перетворитися на ганьбу для влади в Україні", - сказав він.
Раніше деякі європейські лідери, у тому числі представники Європейської комісії на чолі з Жозе Мануелем Баррозу заявили, що не мають наміру відвідувати ЧЄ-2012 з футболу через незадовільний, на їхню думку, стан демократії в Україні. Зокрема, через ситуацію з колишнім прем'єр-міністром Юлією Тимошенко.
7 травня депутат Бундестагу Карл-Георг Вельманн заявив, що рішення про бойкот Євро-2012 офіційним Берліном буде залежати від того, чи відпустять екс-прем'єра України Юлію Тимошенко на лікування до Німеччини.
У МЗС України не забарилися з відповіддю європолітикам. Відмовляючись від поїздки на європейський чемпіонат в Україну, німецькі політики будуть бойкотувати не український уряд, а власну збірну, оскільки запрошення на матчі розсилають чиновникам їхні національні федерації футболу, вважають у відомстві.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас