Джерело: Nokia може продати Vertu вже на цьому тижні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Джерело: Nokia може продати Vertu вже на цьому тижні

405
Фінська компанія Nokia близька до укладення угоди з продажу "дочки" Vertu, виробника стільникових телефонів класу "люкс" ручного складання.
Покупцем виступить шведська приватна інвестиційна компанія EQT Partners AB, повідомили інформагентству Bloomberg два джерела, близькі до операції.
Продавець і покупець визначили вартість виробника одних з найдорожчих в світі телефонів (середня ціна одного апарату перевищує 5000 євро, але може досягати і 200 тисяч фунтів стерлінгів) в 200 млн. євро, зазначив один зі співрозмовників агентства. За словами іншого джерела, про операцію може бути оголошено вже на цьому тижні. Представники Nokia, EQT і Vertu відмовилися дати коментарі, передає BFM.ru.
Фірма Vertu, створена провідним дизайнером Nokia Френком Нуово в 1998 році, займає перше місце в секторі стільникових телефонів класу "люкс". За даними дослідницької компанії IDC, на телефони цієї марки припало близько 60% ринку Західної Європи. Телефони Vertu продаються більш ніж в 60 країнах світу. Найбільшим попитом, за даними The Financial Times, ці вироби користуються в Росії, а також країнах Азії і Близького Сходу, для яких характерне статусне споживання.
Про те, що Nokia готує до продажу Vertu, стало відомо на початку грудня 2011 року. Можливим покупцем в травні називалася приватна британська компанія Permira.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас