Нідерланди - Німеччина: прев'ю до матчу Євро-2012 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нідерланди - Німеччина: прев'ю до матчу Євро-2012

1088
Більш принципових суперників в європейському футболі знайти важко. Тим більше їх сьогоднішній матч має просто величезне значення. Наприклад, Нідерланди у разі втрати очок будуть мати мінімальні шанси на вихід в наступний раунд.
Голландці у першому матчі не змогли забити у ворота Данії, та й взагалі якість ударів залишала бажати кращого. Тому сьогодні на вістрі атаки команди Берта ван Марвейка чекають Хунтелаара. Можливо, ван Персі також залишиться в складі, але зіграє трохи глибше на фланзі. Найкращий бомбардир чемпіонату Англії і найкращий бомбардир чемпіонату Німеччини одночасно на полі - це буде сильним ходом. На нього ван Марвейку потрібно ще зважитися.
Відновився після травми Матейсен, і у голландців напевно тепер зіграє основна пара Хейтінга - Матейсен. Влаар проти Данії не був поганим, але ж ця зв'язка грає разом не один рік. На лівому фланзі оборони продовжить грати юний Вілемс.
Німеччина таки вирвала перемогу в минулому турі, проте навряд чи гра команди не залишила питань Йоахіму Льову. Навпаки, протягом декількох днів після гри з Португалією з'являлися повідомлення, що деякі провідні гравці можуть опинитися поза складом, наприклад, Швайнштайгер або Гомес. Втім, існує велика ймовірність, що Льов жодного гравця не замінить в порівнянні з поєдинком першого туру.
Нідерланди (орієнтовний склад): Стекеленбург - ван дер Віль, Хейтінга, Матейсен, Вілемс - ван Боммель, де Йонг, Снайдер - Роббен, ван Персі, Афеллай
Німеччина (орієнтовний склад): Нойер - Боатенг, Хуммельс, Бадштубер, Лам - Хедіра, Кроос - Мюллер, Езіл, Подольські - Гомес
Травмовані: немає
Дискваліфіковані: немає
Слова
Берт ван Марвейк, наставник збірної Нідерландів:
"Ми готуємося до одного з найбільш важливих матчів за останні роки. Як збираємося перемагати? Це я скажу не вам, а команді. Німці дуже сильні, але ми можемо їх обіграти. Як - не скажу".
Йоахім Льов, наставник збірної Німеччини:
"Історія суперництва наших команд налічує чимало захоплюючих матчів в найрізноманітніших турнірах. Це були найкращі і найбільш видовищні поєдинки за останні 20-30 років. Ось і зараз нас чекає надзвичайно напружений матч старих суперників. Він повинен вийти дуже хорошим з точки зору техніки, а усе, що було раніше, вже історія".
Уеслі Снайдер, півзахисник збірної Нідерландів:
"Чого чекати від матчу? У поєдинку з датчанами ми створили безліч моментів і треба продовжити в такому ж дусі в матчі з Німеччиною. Немає нічого прекраснішого від матчів з німцями. Звичайно, тиск величезний, але мені це подобається".
Маріо Гомес, нападник збірної Німеччини:
"Голландці дуже сильні, їх суботня поразка нічого не означає. В тій зустрічі вони створили безліч гольових моментів, але не змогли їх реалізувати. У футболі за це карають. Я чекаю, що буде важка, але захоплююча зустріч".
Історія протистояння
Всього зіграно 38 матчів: +10 = 14-14 63:75
офіційних: +2 = 4-3 13:13
- Нідерланди та Німеччина зіграли між собою кілька матчів, які прийнято називати класичними: фінал чемпіонату світу-1974, зустріч на груповому турнірі ЧС-1978, а з 1988-го по 1992-й їх протистояння взагалі було;
- останній раз Нідерланди перемагали Німеччину ще в листопаді 2002 року, після цього було дві нічиї і перемога німців;
- останній матч між суперниками був зіграний в листопаді 2011 року, і тоді німці знищили суперника 3:0.
Цікаві факти
- збірна Нідерландів виграла тільки три з восьми офіційних матчів;
- проте з 1995 року голландці не поступалися двічі поспіль;
- німці забивають в 17-ти поєдинках поспіль, останній раз була нічия 0:0 з Швецією в листопаді 2010.
За матеріалами:
football.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас