Міжнародні експерти: Економічна ситуація в світі протягом року погіршиться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжнародні експерти: Економічна ситуація в світі протягом року погіршиться

1221
Інвестори очікують погіршення світової економічної ситуації протягом найближчого року.
Про це свідчать дані червневого опитування керуючих активами, проведеного BofA Merrill Lynch.
Зокрема, 11% опитаних вважають, що протягом найближчих 12 місяців економічна ситуація в світі буде погіршуватися - останній раз настільки песимістичні настрої відзначалися в грудні 2011 року. Ще місяць тому 15% опитаних вважали, що економіка буде впевнено зростати. Настільки різкої зміни настроїв - на 26 відсоткових пунктів - не реєструвалося з липня-серпня 2011 року, періоду активного наростання кризи суверенного боргу, йдеться в огляді BofA Merrill Lynch.
Погляди інвесторів на перспективи корпоративних прибутків змінилися схожим чином: 19% учасників опитування вважають, що в найближчі 12 місяців доходи корпорацій будуть падати. Минулого місяця число оптимістів з цього питання на один відсотковий пункт перевищувало число песимістів.
Інвестори активно позбавляються від ризикових активів. Середній рівень готівки в портфелях в червні піднявся до 5,3% з 4,7% в травні, це найвищий показник з січня 2009 року, періоду активного розвитку фінансової кризи. Сукупний індикатор ризику і ліквідності (Risk & Liquidity Composite Indicator) впав до 30 пунктів, у порівнянні з середнім значенням 40 пунктів. Керуючі портфелями відмовляються від акцій на користь паперів з фіксованою прибутковістю.
"Інвестори жорстко позбавляються від ризикових активів, але до повної капітуляції справа поки що не дійшла. Падіння інтересу до Європи відображає очікування, що пов'язані з єврозоною ризики будуть зростати", - сказав керівник європейського відділу стратегічних корпоративних інвестицій BofA Merrill Lynch Research Гері Бейкер.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас