ЗМІ звинуватили Росію у друкуванні грошей для Сирії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ звинуватили Росію у друкуванні грошей для Сирії

659
Сирія почала друкувати нові купюри через те, що не може впоратися з бюджетним дефіцитом. Про це повідомляє Reuters з посиланням на чотирьох сирійських банкірів. За їхньою інформацією, нові сирійські фунти виробляються на території Росії.
Перші партії грошей уже почали надходити в Сирію. Нові купюри можуть бути використані для погашення заборгованості із заробітної плати та інших зобов'язань Дамаска перед власними громадянами. Назву компанії, яка друкує банкноти для Сирії, агентству з'ясувати не вдалося. У Росії випуском паперових грошей займається "Гознак", який також може виробляти купюри для інших країн.
Загалом клієнтами "Гознака" є близько 15 держав. У тому числі, структура випускала банкноти для Сирії кілька років тому.
Випуск нових паперових грошей дозволяє на якийсь час погасити зобов'язання держави, але призводить до зростання інфляції. В даний час ціни зростають в країні в середньому на 30 відсотків на рік. За словами банкірів, уряд Башара Асада постарається максимально обмежити випуск нових грошей, оскільки побоюється зростання цін.
Сирія страждає від дефіциту бюджету через санкції, накладені на Дамаск європейськими державами та США. Зокрема, санкції різко знизили експорт вуглеводнів з цієї країни. Бюджет на 2012 рік став одним з рекордних для Сирії і склав майже 27 мільярдів доларів, при цьому значна частина коштів була витрачена на початку року. Уряд направляв гроші на підтримку підприємств і створення нових робочих місць в державних структурах.
У Росії інформацію про друкування грошей поки офіційно не прокоментували. Уряд Башара Асада вважається одним з головних союзників Росії на Близькому Сході. У той же час, низка європейських країн і США неодноразово закликали Асада піти зі свого поста. Захід неодноразово заявляв, що РФ повинна припинити постачання зброї до Сирії. Москва відповідала, що Дамаск отримує озброєння, які можуть бути використані тільки для оборони.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас