Тренер французів: Україну буде важко здолати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тренер французів: Україну буде важко здолати

1124
Після того, як Україна здобула вольову перемогу над Швецією у своєму першому матчі в групі D на Євро-2012, здолати її буде ще важче. Про це заявив наставник збірної Франції Лоран Блан.
Після нічиєї зі збірною Англії (1:1) французи підходять до поєдинку з синьо-жовтими на "Донбас Арені", відстаючи від лідера квартету на два очки. Наставник триколірних напередодні гри зізнався, що не чекає легкої прогулянки від зустрічі зі співгосподарями Євро-2012, яких у стартовій дуелі зі шведами надихнула гра лідера команди Андрія Шевченка. "Кілька днів тому я читав в пресі, що Шевченко ледве пересувається через проблеми зі спиною. Що ж, в грі проти Швеції він довів, що талант нікуди не зникає. Дуже радий за нього, адже завжди захоплювався цим футболістом", - сказав Блан.
Незважаючи на те, що дворазові чемпіони Європи оселилися далеко від центру Донецька, тренер французів відзначив, що він буквально відчув той імпульс, який передала збірна України всій нації. "Країна - в ейфорії. Вболівальники будуть підтримувати команду як ніколи. Буде надзвичайно складно, однак на наші плани це не вплине і ми продовжимо готуватися за попереднім графіком", - підкреслив він.
Французькі футболісти досі переживають свій невдалий старт, адже не зуміли почати з перемоги в грі проти непоступливої команди Англії, хоча і мали відчутну перевагу. Блан зазначив, що його підопічні 18 разів пробивали по воротах суперника, тоді як англійці робили це лише тричі. Правда, він також визнав і те, що більшість ударів у виконанні його хлопців небезпеки в собі не таїли. "Нам є через що засмучуватися. Іноді нам не вистачало гравців в атаці. Однак все одно намагалися грати у свій футбол. Наша команда любить тримати м'яч і швидко перепасовуватися. На жаль, суперник діяв в обороні просто бездоганно. Побудувавши дві лінії захисту з чотирьох гравців кожна, англійці позбавили наших футболістів простору", - поскаржився фахівець.
Блан також став на захист Каріма Бензема, якому дорікали, що він "сідав" занадто низько. "У такій же манері Карім дуже часто діє і в мадридському "Реалі". Коли ви опиняєтеся під пильним наглядом Джона Террі і Джолеона Лескотта, вам доводиться шукати шляхи, щоб позбутися від цієї опіки. Крім того, цей футболіст може зробити ривок з глибини завдяки своїй високій швидкості. Матч був нелегким для нападника", - пояснив наставник.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас