Прем'єр вимагає будувати житло за ціною до 5,5 тис грн. за метр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр вимагає будувати житло за ціною до 5,5 тис грн. за метр

Нерухомість
905
Середню вартість одного квадратного метра житла в Україні потрібно довести до 5,5 тис грн. Про це, відкриваючи засідання Кабінету міністрів, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.
За його словами, тисячі вчасно отриманих в програмі квартир замінять будь-яку рекламу та агітацію.
"Шановний Анатоліє Михайловичу Близнюк (міністр ЖКГ - Ред.). На що ще я звернув увагу міністра? Перше: Мінрегіон має розробити механізм здешевлення будівництва. Цілком реально середню вартість квадратного метра в країні довести до п'яти з половиною тисяч гривень. При збереженні чинних тарифів і цін", - цитує Азарова UBR.
Він порадив для будівельних компаній, що працюють у програмі, земельні ділянки під доступне житло надавати безкоштовно.
"Підводити інженерні мережі, створювати інфраструктуру. Все це дасть серйозне скорочення витрат забудовників. У регіонах вже визначені шістсот вісімдесят два майданчика, тисяча сімсот гектарів землі з підготовленими інженерними мережами та інфраструктурою, де можна починати будівництво. Вважаю, що весь цей ресурс необхідно направити в програму доступного житла. А тому друге: будівельний комплекс треба стимулювати будувати не окремі квартири, а будинки та мікрорайони доступного житла", - сказав голова уряду.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас