Янукович: Тимошенко причетна до вбивства Щербаня - в неї були мотиви — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович: Тимошенко причетна до вбивства Щербаня - в неї були мотиви

Кримінал
7328
Президент України Віктор Янукович вважає, що злочини, в яких звинувачується екс-прем'єр України Юлія Тимошенко, вчинені за її участі, повідомив він в інтерв'ю агентству Bloomberg.
"Злочини, за якими зараз відкриті кримінальні справи, були здійснені за участю Тимошенко. Це не є секретом для всього світу - це сталося. У тому числі вбивство Щербаня. Там були мотиви", - зазначив президент.
Також Янукович підкреслив, що на Україну чиниться політичний тиск у зв'язку зі справою Тимошенко. "Політичний тиск чиниться на Україну. Я хочу, щоб люди дивилися на проблеми Тимошенко з юридичної точки зору", - зазначив він.
Як повідомлялося 31 травня, слідом за справою ЄЕСУ, Юлію Тимошенко можуть судити ще у чотирьох кримінальних справах. Раніше, 30 травня, народний депутат, адвокат ув’язненої Сергій Власенко заявив, що вбивство Євгена Щербаня "було вигідно нинішньому Президенту Віктору Януковичу, а заяви Руслана Щербаня спрямовані на те, щоб уникнути покарання за злочин".
Нагадаємо, 30 травня генпрокурор України Віктор Пшонка заявив, що екс-прем'єр України Юлія Тимошенко перебуває в статусі свідка у справі про вбивство в 1996 році народного депутата Євгена Щербаня.
Євген Щербань був розстріляний 3 листопада 1996 року в аеропорту Донецька після прибуття з Москви. Щербань, його дружина і механік померли в результаті отриманих поранень. Бортінженер літака помер у лікарні від вогнепального поранення в шию.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас