У космос вперше відправиться китайська жінка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У космос вперше відправиться китайська жінка

221
16 червня КНР планує запустити пілотований космічний корабель "Шеньчжоу-9" з трьома космонавтами на борту з космодрому "Цзюцюань".
Цей запуск буде знаменним тим, що вперше в складі китайського екіпажу буде жінка. Китайські ЗМІ пишуть, що, швидше за все, в політ відправиться жінка на ім'я Лю Ян.
Сьогодні почалася генеральна перевірка всіх систем космічного корабля. Весь день в кораблі проведуть основний і дублюючий екіпажі для тестування обладнання.
"Шеньчжоу-9" доставить екіпаж на орбітальний космічний модуль "Тяньгун-1", там вони будуть проводити наукові експерименти. Планується, що на орбіті вони пробудуть 13 днів. Ночувати члени екіпажу будуть в двох спеціально обладнаних спальних відсіках.
Китайські фахівці відзначають, що вперше вони будуть запускати космічний корабель влітку, яке проходить в Китаї завжди з високими температурами, частими грозами та сильними дощами. Зараз в районі космодрому температура повітря 32 градуси за Цельсієм. Якщо погода сильно зіпсується, то запуск можуть перенести
Китай почав реалізацію своєї програми з освоєння космосу 8 жовтня 1956 р. Але тільки 15 жовтня 2003 року був виконаний перший пілотований політ китайського космонавта Ян Лівея на кораблі "Шеньчжоу-5".
КНР планує до 2020 року створити свою космічну станцію і космічну лабораторію.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас