Підготовка до Євро-2012 - найбільший корупційний скандал, - БЮТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підготовка до Євро-2012 - найбільший корупційний скандал, - БЮТ

1485
Розкрадання українськими чиновниками державних коштів під час підготовки до чемпіонату Європи з футболу є одним з найбільших корупційних скандалів за весь час незалежності України.
Про це в коментарі німецькій газеті Frankfurter Allgemeinen Zeitung заявив народний депутат України (БЮТ-Б) Остап Семерак.
За даними Семерака, 30-40% тих грошей, які держава витратила на підготовку турніру, "просочувалися в темні канали".
У цьому контексті німецьке видання звертає увагу на донецьку компанію "Альтком", яка отримала дуже великі державні замовлення при підготовці до Євро-2012: відзначається, що справжні власники "Альткому" ховаються за фіктивною офшорною фірмою ("поштовою скринькою"), зареєстрованою в Белізі.
На думку Остапа Семерака, ключ від цієї "поштової скриньки" тримає в руці ніхто інший, як відповідальний за підготовку та проведення в Україні Євро-2012 віце-прем'єр Борис Колесников.
Нагадаємо, наприкінці травня поточного року екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко направила в Міжнародну групу з протидії відмиванню брудних грошей (FATF) черговий пакет документів щодо фактів корупції з боку української влади з відмивання бюджетних коштів, передбачених для Євро-2012.
У Партії регіонів також вважають за доцільне розпочати перевірку витрат бюджетних коштів, виділених на Чемпіонат, з діяльності уряду Юлії Тимошенко.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас