Точка зору: Пенсійний фонд не може зібрати потрібну суму грошей для соціальних виплат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Пенсійний фонд не може зібрати потрібну суму грошей для соціальних виплат

Казна та Політика
1098
Пенсійний фонд рапортує про збільшення обсягів надходжень коштів, однак експерти заявляють, що фонду не вдалося зібрати заплановану суму, пише Сегодня.
За 5 місяців 2012 року в Пенсійний фонд з усіх джерел фінансування надійшло 86,2 млрд грн, що порівняно з відповідним періодом минулого року більше на 6 324,6 млн грн, або на 7,9 відсотка. Як повідомили в прес-службі Фонду, власні надходження ПФ 61,5 млрд грн. У порівнянні з січнем-травнем минулого року, вони збільшилися на 8 278,25 млн грн, або на 15,6 відсотка.
В той же час, екс-перший заступник міністра соцполітики, провідний експерт з соціальних питань Центру Разумкова Павло Розенко зазначив, що, як і раніше, надходження Пенсійного фонду відстають від плану. Більше того, цей розрив збільшується, зазначає джерело.
"Щоб виконати план, Пенсійний фонд повинен був зібрати власних грошей на суму понад 67,3 млрд грн, а зібрали - 61,5 млрд грн. Практично 6 млрд додаткового дефіциту. Минулого місяця ця різниця була 4,5 млрд грн, тобто, йде стабільна тенденція до збільшення додаткового дефіциту ПФ", - сказав експерт.
За словами Розенка, даний факт свідчить про відсутність економічного зростання в Україні та відсутність грошей для поточних соціальних виплат і для оголошеного підвищення їх розміру.
За словами експерта, така ситуація збільшує ризики запуску друкарського верстата Нацбанком, що може негативно вплинути на інфляцію і курсоутворення гривні.
У свою чергу, в Нацбанку вкотре запевнили, що сьогодні економічних передумов для падіння курсу гривні не існує.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас