Шевченко здобув перемогу для України над Швецією, а Франція та Англія зіграли в нічию — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шевченко здобув перемогу для України над Швецією, а Франція та Англія зіграли в нічию

1419
Збірна України виграла у збірної Швеції з рахунком 2:1 у матчі Чемпіонату Європи з футболу. Два голи забив Андрій Шевченко, у шведів відзначився Златан Ібрагімовіч.
У матчі, що проходив в неспішному темпі і був насичений силовою боротьбою, першим наважився на удар здалеку Євген Коноплянка. І хоча у нього це вийшло не дуже вдало, дніпрянин надихнув на вчинок Кіма Челльстрема, який "відзначився" таким же неточним пострілом.
Поступово територіальною перевагою заволоділа "Тре Крунур", яка за рахунок довгого розіграшу м'яча почала диктувати свою волю українцям. На 17-й хвилині Златан Ібрагімовіч індивідуально переграв Тараса Михалика біля лівого краю поля і завдав небезпечного удару в площину воріт - Андрію П'ятову довелося стрибати за м'ячем, до якого потім ледь не дістався Оле Тойвонен. Його добиванню завадив Євген Хачеріді.
Команда Блохіна намагалася відповідати контратаками, але до 23-ї хвилини вони в неї не виходили. Лише в середині тайму співгосподарям Євро-2012 вдалося організувати швидкий прорив за участю трьох Андріїв - Вороніна, Ярмоленка і Шевченка. Партнери вивели капітана на ударну позицію, однак кут обстрілу у нього виявився недостатнім, і 35-річний динамівець пробив повз ворота.
На 31-й хвилині шведи, що як і Блохін використовували тактичну схему 4-4-1-1, розіграли позиційну атаку правим флангом, створивши непогану можливість для Маркуса Розенберга - форвард "Вердера" намагався заскочити зненацька стража воріт "Шахтаря", і П'ятов зіграв уважно.
Трохи згодом на удар Вороніна метрів з 25-ти підопічні Еріка Хамрена відповіли вилазкою всюдисущого Ібри - партнерів підстрахував Олег Гусєв, розрядивши обстановку. А потім суперники дозволили собі обмінятися значно небезпечнішими моментами, кожен з яких претендував на статус гольового.
Спочатку Шевченко створив прекрасну можливість для Ярмоленка, якому змінити цифри на табло завадив ледь не весь захист скандинавів - захисники, кидаючись під м'яч, в останній момент відвели загрозу. Не залишаючись у боргу, Себастьян Ларссон відмінним навісним пасом знайшов у володіннях П'ятова вільного Ібрагімовіча - Златан пробивав прицільно, але на порятунок синьо-жовтим прийшла штанга.
У другому таймі суперники трохи прискорилися, а ще більше додали після того, як на 51-й хвилині Ібрагімовіч скористався помилкою в захисті Ярмоленка. З близької відстані Златан не залишив П'ятову жодного шансу - 0:1. Втім, цього разу не забарилися з відповіддю вже господарі. Правда, подякувати за це вони повинні Гусєву.
На 55-й хвилині Олег узяв гру на себе, пройшов з м'ячем через все поле, а потім знайшов праворуч Ярмоленка. Пас Андрія на ближню штангу виявився бездоганним - найкраще це зрозумів Шевченко, який зіграв на випередження і ударом головою відновив рівновагу - 1:1. Щастя українців було великим, але вже незабаром воно стало майже безмежним.
На подачу від кутового прапорця Євгена Коноплянки на 62-й хвилині відгукнувся нев'янучий Шева - ще один його удар головою в упор зі стійкою став результативним. Так команда Блохіна вийшла вперед, а її капітан забив свій 48-й гол в 109-й грі за збірну.
У час, що залишився до кінця гри, "Тре Крунур" могла зрівняти рахунок. І в першому випадку гарматний "постріл" Ібри парирував воротар українців, а на передостанній хвилині він створив чудову можливість для Йохана Елмандера - той також бив на силу, однак потрапив "в молоко". Отже, здобувши вольову перемогу, синьо-жовті очолили таблицю групи D.
Збірні Франції та Англії зіграли внічию в рамках першого туру в групі D на чемпіонаті Європи-2012. Зустріч, що відбулася в Донецьку, завершилася з рахунком 1:1.
Команди неспішно почали гру через надто спекотну погоду, що панує в Донецьку. Перший небезпечний момент створили англійці після проникаючої передачі з глибини на Мілнера, який обіграв при виході один на один Льоріса, але не влучив у ворота з гострого кута.
Але підопічні Ходжсона таки зуміли домогтися свого: на 30-й хвилині стандартне положення біля воріт французької збірної завершилося невідпорним ударом головою Лескотта.
Збірна Франції ледь не відігралася через п'ять хвилин, причому в схожому гольовому епізоді. Діарра дали пробити головою з восьми метрів після навісної подачі, але англійську збірну виручив Харт.
А за п'ять хвилин до перерви Насрі дальнім ударом з 18 метрів у ближній кут не залишив шансів голкіперу збірної Англії і зрівняв рахунок в матчі.
У другому таймі у французів був шанс вирвати перемогу, коли Рібері на 75-й хвилині несподіваним дальнім ударом змусив понервувати уболівальників англійської команди - Харт виручив.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас