США звільнять 7 країн від санкцій за купівлю іранської нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США звільнять 7 країн від санкцій за купівлю іранської нафти

Енергетика
400
Сполучені Штати виключать сім країн зі списку тих, до кого планується застосувати жорсткі санкції за купівлю в Ірану нафти. У числі країн, щодо яких скасовуються заходи економічного тиску, - Індія, Малайзія, Південна Корея, ПАР, Шрі-Ланка, Туреччина і Тайвань. Про це повідомила Держсекретар Хілларі Клінтон.
Місяцем раніше з цього списку були виключені Бельгія, Чехія, Франція, Німеччина, Греція, Італія, Японія, Нідерланди, Польща, Іспанія та Британія. Санкції, як і раніше, загрожують КНР, що купує одну п'яту частину експортованої Іраном сирої нафти.
Клінтон зазначила, що всі перераховані вище держави, за винятком КНР, значно знизили імпорт іранської нафти, або зовсім відмовилися від нього. "Таким чином, ми ще раз підкреслюємо наше послання керівництву Ірану - до тих пір, поки вони не дадуть відповідь на вимоги світової спільноти, ми будемо посилювати економічний тиск та ізоляцію".
Правом застосовувати торговельні і фінансові обмеження до іноземних банків і компаній, які торгують з Іраном, конгрес США наділив Білий дім на початку року. Через спонукання інших країн скоротити торгівлю з Іраном Вашингтон сподівається економічними методами змусити Тегеран згорнути ядерну програму.
Як повідомлялося, Іран збирається частково приватизувати нафтовий сектор країни. Робиться це для того, щоб уникнути санкцій, введених проти Ірану країнами Європи та США. Зараз держава володіє монополією на експорт нафти, планується довести частку приватного експорту до 20%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас