Бойко: Україна може імпортувати близько 5 млрд куб. м. газу на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойко: Україна може імпортувати близько 5 млрд куб. м. газу на рік

Енергетика
310
Україна може імпортувати близько 5 млрд куб. м. природного газу на рік в рамках домовленостей з німецькою RWE, повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко в інтерв'ю агентству Bloomberg.
Бойко також зазначив, що Україна обговорює питання імпорту скрапленого природного газу (СПГ) зі США і Катару.
Ще одним варіантом диверсифікації він назвав імпорт близько 5 млрд куб. м. газу з Туркменістану, який може здійснюватися як оплата за участь в інфраструктурних проектах. У той же час така домовленість вимагає згоди РФ на використання її трубопровідної системи.
Як повідомлялося, на початку травня Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" і RWE Supply & Trading GmbH RWEST (Німеччина) уклали рамкову угоду про купівлю-продаж природного газу.
Угода створює юридичні основи для можливих постачань природного газу з боку RWEST. Разом з тим ціни, обсяги поставок, а також зобов'язання сторін щодо постачання природного газу будуть визначатися окремими контрактами після їх узгодження і підписання обома компаніями.
За словами прем'єр-міністра Миколи Азарова, Україна також обговорює питання імпорту катарського газу через LNG-термінал, який незабаром буде побудований в Польщі.
Україна вже тривалий час веде переговори з Росією про перегляд цінових параметрів на природний газ, закладених в контракті між "Нафтогазом" і "Газпромом" (РФ) від 19 січня 2009 року. Через високі ціни на імпортований російський газ і небажання "Газпрому" переглядати цінові параметри "газової" угоди Київ оголосив курс на диверсифікацію енергопостачань.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас