У Дніпропетровську в трамваї трапився вибух: винен порох — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Дніпропетровську в трамваї трапився вибух: винен порох

1896
У Дніпропетровську в понеділок у трамваї стався вибух, в результаті чого постраждали як мінімум дві людини. Про це повідомили очевидці події.
Буквально кілька хвилин тому стало відомо, що причиною вибуху в трамваї стало займання пороху в сумці одного з пасажирів. Про це повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах. "Чоловік рибак-мисливець перевозив в сумці порох, який став причиною займання в результаті спеки", - сказав співбесідник агентства.
Раніше ЗМІ повідомляли, що в трамваї № 1, який прямував по центральному проспекту, стався вибух. "Хтось у трамваї кинув вибуховий пакет або шашку. Молода людина і чоловік отримали опіки рук", - цитували вони очевидця події.
Він відзначила, що в трамваї почалася паніка. Водій одразу ж відкрив двері, всі пасажири покинули трамвай. Серед пасажирів виявився співробітник міліції, який допоміг людям вийти і викликав відповідні служби.
Як повідомлялося, 27 квітня поточного року в Дніпропетровську протягом години сталося чотири вибухи, постраждала 31 людина (у тому числі 10 підлітків), 26 з них були госпіталізовані.
Слідчі СБУ розслідують кримінальну справу, порушену прокуратурою за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Всі вибухові пристрої були закладені в бетонні урни.
31 травня керівництво МВС і Генпрокуратури заявило про те, що затримані двоє підозрюваних, які нібито вимагали 4,5 мільйона доларів, а в іншому випадку обіцяли продовжити здійснення вибухів.
1 червня стало відомо, що затримано чотирьох осіб. Всі вони за рішенням суду арештовані для проведення розслідування. Як пізніше з'ясувалося, один з них - старший викладач кафедри політології Дніпропетровського національного університету Віктор Сукачов, другий - асистент цієї ж кафедри Віталій Федоряк.
"Невідомі кинули димову шашку в трамвай № 1 у Дніпропетровську", - заявляє міліція. За попередньою інформацією, серйозно постраждалих немає, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах.
"Хтось кинув димову шашку", - сказав співрозмовник агентства, зазначивши, що на місце події виїхала швидка допомога, працівники правоохоронних органів.
За попередньою інформацією, постраждала одна людина. Даних про те, що хтось серйозно постраждав, немає.
Кількість постраждалих від вибуху в Дніпропетровську в понеділок збільшилася до 8 осіб, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело, близьке до правоохоронних органів.
Співрозмовник агентства уточнив, що серед постраждалих один підліток.
Всі постраждалі направлені в 2-у міську лікарню.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас