Оренда квартир у Києві під час Євро-2012 подорожчала в шість разів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оренда квартир у Києві під час Євро-2012 подорожчала в шість разів

Нерухомість
1337
Ціни на житло в Києві під час Євро-2012 зростають як на дріжджах. Якщо за два дні до початку Чемпіонату можна було зняти квартиру в центрі за 250 гривень на добу, то зараз їх вартість злетіла в 6,4 рази - до 1600 гривень.
Через Євро-2012 на ринку добової оренди житла ціни встановили рекорд. Так, ціна пропозицій на добову оренду квартир в Києві буквально протягом доби, з 6 по 7 червня, зросла удвічі, повідомили ріелтори. У квартирах біля фан-зони на Хрещатику доба коштує 1600 грн. Столичні орендодавці хочуть по максимуму нажитися на іноземцях.
Наприклад, якщо ще 6 червня в Києві можна було зняти однокімнатну квартиру на три спальні місця за 250-300 грн, то вже на наступний день те ж житло коштувало не менше 450 грн. При цьому, за словами орендодавців, в дні матчів вартість таких квартир буде ще вищою - 650-800 гривень на добу, повідомляє консалтингова компанія "SV Development".
Що стосується центру Києва, то охочим орендувати собі квартиру доведеться заплатити ще більше. Так, наприклад, двокімнатна квартира за 5 хвилин ходьби від фан-зони, яку день тому здавали за 1100 гривень на добу, сьогодні коштує вже 1600 гривень.
При цьому, останнім часом у Києві все частіше фіксуються випадки несумлінного ставлення орендодавців до клієнтів. Вказуючи в оголошенні занижену ціну і підтверджуючи її в телефонній розмові, власники квартир потім при зустрічі з клієнтом вимагають заплатити в півтора-два рази більше.
Також відзначимо, що в деяких випадках орендодавці, щоб додатково заробити під час Євро, виставляють за двері своїх жителів, які жили там вже довгий час.
"Я знімав будинок на Осокорках протягом трьох років за 3000 доларів. Тиждень тому господар сказав, що на період Євро-2012 він хоче його здавати за 6000. Я не погодився, і мене просто виселили. Причому попередив він мене навіть не за місяць, а просто за тиждень", - розповідає "Делу" киянин Євген.
"Зростання цін на оренду безпосередньо пов'язано з ажіотажем навколо Євро-2012. І не тільки іноземці їдуть в міста-господарі чемпіонату! Багато українців з невеликих міст, сіл хочуть бути ближче до центру подій. Як правило, мова йде про оренду на 1-2 місяці, і це той випадок, коли і господарям вигідно здати свою квартиру на 1 місяць, але в 1,5-2 рази дорожче від її реальної ціни", - пояснив "Делу" експерт ринку нерухомості Микита Майхровський.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас