Експерт: На кожного працездатного в Україні через 10 років припадатиме по пенсіонеру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: На кожного працездатного в Україні через 10 років припадатиме по пенсіонеру

Казна та Політика
798
За словами економічного експерта Олега Устенка, демографічна ситуація, яка спостерігається в Україні, призведе до того, що через 10 років у нас на одного працездатного громадянина припадатиме один пенсіонер.
"У нас в Україні в найближчі 10 років на одного працездатного припадатиме один пенсіонер. Бо, по-перше, вже є високі показники цього співвідношення і високий рівень навантаження на бюджет в принципі", - запевнив Устенко.
Фахівець підкреслив, що в Україні досі працює радянська система, яка тягне економіку на дно. "Крім того, що в країні катастрофічна демографічна ситуація, коли відбувається істотне старіння населення при низькому рівні народжуваності, ще одна причина полягає в тому, що Україні в спадок залишилася система, закладена ще за часів Радянського Союзу. Так звана система "солідарної відповідальності". Коли той, хто працює, утримує пенсіонера. Від цієї системи давно намагаються піти практично в усьому світі. В Україні ця ситуація давно назріла", - запевнив економіст.
Експерт наполягає на тому, що в Україні необхідно реформувати пенсійну систему не за рахунок збільшення пенсійного віку, а за рахунок накопичення власних фондів. "Коли справа стосується пенсійної реформи, не варто це так розуміти, що ця реформа пов'язана з підвищенням пенсійного віку. Це, швидше за все, не реформа, пов'язана з підвищенням пенсійного віку. Це реформа переходу на іншу систему пенсійного обслуговування, до так званої накопичувальної системи, коли кожен, хто працює, напрацьовує собі власний фонд, який пізніше буде на нього витрачатися", - зазначив Устенко.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас