У Раді пропонують об'єднати МВС з МНС і Прикордонною службою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді пропонують об'єднати МВС з МНС і Прикордонною службою

747
Голова комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Віктор Швець повідомив, що його комітет виступає за об'єднання Міністерства внутрішніх справ, Міністерства надзвичайних ситуацій та Державної прикордонної служби.
Про це "бютівець" заявив в інтерв'ю виданню "Ділова столиця".
"Комітет підтримує таке об'єднання. Окремі департаменти міністерства повинні займатися ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій, гасінням пожеж, охороною кордонів, забезпеченням правопорядку, інформаційною безпекою, міграційною політикою", - сказав він.
На думку Швеця, керівник новоствореного міністерства повинен бути політичною фігурою, а директори департаментів відповідного міністерства повинні призначатися президентом і підпорядковуватися йому безпосередньо.
За оцінками голови парламентського комітету, злиття відомств дозволить значно скоротити їх штат.
"Тільки в системі МВС можна скоротити чисельність особового складу з 300 до 200 тис. осіб. В інших структурних департаментах, на які будуть перетворені МНС, Держприкордонслужба, скорочення має скласти як мінімум 30%", - зазначив депутат.
Швець пояснив, що скорочення можна буде провести в основному за рахунок адміністративного апарату відомств, так як об'єднаються їхні фінансові підрозділи, рекреаційна і медична інфраструктури.
У той же час він додав, що об'єднання відомств затримується, в тому числі, через відсутність відпрацьованого механізму ефективного громадського контролю над майбутнім єдиним міністерством.
Нагадаємо, ідея об'єднання МВС і МНС висловлювалася і раніше в Адміністрації президента. А в квітні міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога заявив про продовження доопрацювання проекту указу президента Віктора Януковича про об'єднання свого міністерства з Міністерством внутрішніх справ.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас