НБУ не влаштовує поточна динаміка кредитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ не влаштовує поточна динаміка кредитування

Кредит&Депозит
924
На зниження кредитної активності українських банків впливає охолодження вітчизняної економіки і рецесія в Європі.
Таку думку висловила директор Генерального департаменту грошово-кредитної політики НБУ Олена Щербакова. Про це вона сказала під час круглого столу "Фінансова стабільність в Україні: основи 2-го півріччя", пише Дзеркало тижня.
"Ми перебуваємо у світовій піраміді. І якщо всі країни демонструють падіння темпів економічного зростання, це даність. Відповідно, Україна не може фонтанувати економічним зростанням, серйозними досягненнями в цій сфері. Звичайно, рівень кредитування сповільниться в міру одужання світової економіки", - констатувала представник НБУ.
Разом з тим Щербакова зазначила, що поточна динаміка не задовольняє НБУ, тому регулятор намагається оживити кредитний ринок. Серед реалізованих заходів - пом'якшення монетарної політики, що проявилося в зниженні відсоткових ставок і лібералізації порядку формування обов'язкових резервів. Разом це вже дозволило підвищити рівень ліквідності банківської системи.
Однак директор Гендепартаменту грошово-кредитної політики НБУ зазначила, що одними зусиллями Центробанку скоригувати ситуацію проблематично. "Основна частина проблем лежить все-таки в площині економіки", - зазначила Щербакова.
За її словами, на даний момент активізацію банків стримує нинішній рівень проблемних кредитів, також перед ними стоїть питання - а кому зараз можна видавати позики, оскільки достатньо надійних позичальників мало.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас