Кабмін хоче масово будувати недороге житло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін хоче масово будувати недороге житло

Нерухомість
2486
Уряд розраховує на те, що в Україні вдасться відновити практику масового будівництва недорого житла. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з експертами-економістами для обговорення питань імпортозаміщення.
"В останні роки створився перекіс: пішли в будівництво комфортабельного, елітного житла, але воно дороге і не по кишені більшості наших громадян", - сказав Азаров.
Крім того, прем'єр підкреслив, що можна і в Україні виробляти кераміку і сантехніку.
"Все це ми колись виробляли. Та й зараз можемо. Треба створити стимули, щоб бізнес пішов на реалізацію таких програм", - зазначив він.
Як раніше повідомлялося, прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив міністру фінансів України Юрію Колобову та міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолію Близнюку удосконалити процедуру кредитування громадян за програмою "Доступне житло".
Нагадаємо, за словами прем'єр-міністра України Миколи Азарова, для того щоб придбати квартиру за програмою "Доступне житло", сукупний дохід сім'ї повинен становити 5-6 тисяч гривень на місяць.
16 травня в Сумах підписано перший в Україні договір щодо компенсації відсоткової ставки позичальникові в рамках виконання соціальної ініціативи Президента щодо здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення громадян доступним житлом.
За матеріалами:
Мінфін.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас